arvaiz69 Creative Commons License 2015.04.27 0 0 90984

Sziasztok!

Most miután a szekrény mind a 4 elemét összeraktam, azon töprengek hogyan tovább! Most arra gondoltam, hogy gyorsan kifestem az előszobát ahol a végleges helye lesz, aztán pedig a szekrényeket lakkozom le és rakom a helyére, ahol lenni fognak. Utána fogok a szekrény ajtók elkészítéséhez. 

Azért gondoltam, hogy most lelakkozom a szekrényt és a helyére rakom, mert így legalább nem foglalja a helyet a műhelyben, és nem áll fent annak a veszélye hogy véletlenül ráejtek valamit és megsérül a széle. 

 

Most a lakkozással akarok kérdezni!

Az utóbbi időben én vizesbázisú selyemfényű Factor lakkot használtam a kisbútorokhoz. Viszont ez olyan soványkás felületet ad. Saját magamnak inkább valami húsosabbat szeretnék, ami mutatósabb!

 

Többen dicsértétek márt a Milesi Lakkot, ez után érdeklődnék!

Most az interneten rákerestem és találtam a Milesi LGA 04-05 tipusú lakkot, ami alacsony sárgítási fokú PU fedőlakk.  Ez nagyon szimpatikus már csak azért is mert lassabban, vagy nehezebben sárgul a lakkozott fa. Ennek van egy változata az LGA 01 ami fényes felületet ad. Ez is olyan, hogy nehezebben sárgul?   

A másik a LGA 80-86 Általános PU fedőlakk. ami szóba jöhetne. Mind a kettő lakkhoz a LBA 35 alapozót ajánlották. 

 

A kérdésem tehát az lenne, volt közületek olyan aki már használta az említett két lakk közül valamelyiket? És ha igen akkor mik a tapasztalatok?

Egy amatőr is ki tudja szépen fújni ezt a lakkot? Szeretném a kompresszort is kipróbálni és pisztollyal akarom a szekrényeket fújni. Persze azért előtte kicsit gyakorolok valamin! Ja és azt írják általában két komponensűek a lakkok, de konkrétan amit felsoroltam azok is azok, vagy azokat nem kell kevergetni? 

Ja és az alapozót érdemes megvenni, vagy az nélkül is tökéletesen lehet lakkozni?  

Hát egyenlőre ennyi. 

Üdv.: Zoli