raklapjúzer Creative Commons License 2015.04.26 0 0 90972

Nekem 260-as van, még csak 2-3 négyzetméter ment le rajta, de már leállítottam átfaragás céljából. Először is az előtolási sebességet túl nagynak találtam. Nagyobb szíjtárcsa, de még így se tetszett. Beépítésre került egy külön motor frekiváltóval, ez már így jó. Nagyon melegszik a hajtásoldali csapágyház (csapágy vagy csak egy sima persely?), a másik oldalon már kb 5 tizedet kottyan a tengely! Szintén kérdéses: - Csapágy vagy persely? Cserélhető, javítható?
A késfelfogatás egy vicc! Alu tengelyben menet? Két késcsere és egy "finomkezű" emberke már ki is végezte. A tengely maga is egy vicc. Még nem bontottam szét, de a hajtással ellentétes oldalon kb. 10 mm a tengelyvastagság! 260 mm munkaszélesség egy ilyen tengelyen?
Nem adom fel persze, de majd ha lesz időm és megbontom igazán, akkor derül ki hogy mi az, ami menthető.

Tudom, barkácskategória meg minden, de ez akkor is túlzottan gagyi. Szerintem max. 0.5 mm-es fogásokkal használható. Nagy kérdés a kések pótlása. Potom 8 rugóért kapható hozzá egy pár gyári kés, ami a szélessége (keskenysége) miatt legfeljebb 4-5 alkalommal élezhető. Lehetne szélesebb, de hát akkor nem fogyna a gyári kés! A Pilana kés egy milivel vastagabb (elfér) 5 milivel szélesebb (ez is elfér), kérdés hogy ki tudom-e vídiával fúrni, levegős köszörűvel faragni a szükséges lyukakat. Mindenesetre fényképezek, ha valami haladás lesz akkor az utókor okulására közzéteszem a tapasztalatokat. Most csak annyit: ha valaki nem érez magában gépalkotási tehetséget, csak egy használható gyalugépet szeretne, akkor ezt NE válassza!

 

A típus szerintem mindegy, a felirat is. Kínai gyártás, egyforma mindegyik. Mondjuk én csak 40 rugót adtam érte, de mostanában 70-80 - ért látom!

Előzmény: halaloszto (90969)