Törölt nick Creative Commons License 2015.04.26 0 1 90970

Nos sikerült pár kapcsot még összekaparni, így az első menet a Marius féle favödör kopipészttel befejeződött. 

 

 

 

A "fényteszten" már átment :) még szárad.

 

Előtte szárazon összepróbálva, hogy jól működött-e a matek (40 darab léc, 45.9 mm-es kör köré rakva), elsőre úgy tűnt hogy igen.

 

 

 

Csináltam egy kis videót is, bár nem olyan teljes mint szerettem volna ... (a végéért énkérekelnézést, néha beugrik egy-egy filmkocka a bakijaim kapcsán):


https://www.youtube.com/watch?v=FUCE6sPK2AU 

 

Tudom, olcsóbb a teszkós műanyag veder.

 

De: meg akartam tudni, tudok-e pontosan vágni. Szélességet és szöget is.  Nekem még ugyanis ilyeneket meg kell tudnom magamról, és a szerszámaimról. :-)

 

Könnyen belátható, hogy itt most a mm pontosság nem elég. 40 x 1mm ide/oda -> máris kicsi/nagy a hengerpalást kerülete. Persze mindkettőt lehet korrigálni, de most nem erre voltam kíváncsi.

 

A kiszámolt 37.1-mm-t sikerült elég jó szórással levágni(~36.9 és ~37.2 mm közé estek a lecek szélességei). A vágandó 4.5 fok nem volt annyira kritikus, de megpróbáltam azt is minél pontosabban beállítani. Onnan gondolom hogy jól sikerült, hogy amikor a kör köré tekertem az összetűzött és beragasztózott leceket, szépen nyomta mindegyiknél a teljes hosszon a felesleget, és még a kört is pont körbeérte. Szóval úgy néz ki pontos matek után működik a pontos vágás is, köszönjük Bosch :-) És utólag kiderült, nem lett elvetemült ötlet a lecek tűzőgépes elő-illesztése sem. Bár Marius ragasztószalagos megoldása sem rossz, de nem akartam teljesen ugyanúgy - és ez biztosabb tartást is adott a végső illesztésig.