goAUS Creative Commons License 2015.04.26 0 0 1511

Tudom, rengeteg legendás történetet hallottam én is.:) Aztán kijössz, és rájössz miért terjesztik. Jó szakember EU-ban (norvég, luxemburg, holland, Uk, német) vagy at Usában többet kap, ez egészen biztos. Hogy csak saját példát mondjak, minősített awi hegesztőként 24 font volt az ngol bérem, most 28 dollár itt. majdnem dupla ott. 

Az meg h itt olcsóbb az élet, azt nem tudom ki írhatta, minden oldalon az legalább korrekt, hogy az ingatlan itt horror. Mi pl egy 1,5 szobás 4. emeleti lakást bérlünk 550 dollárért, és ez még egy olcsó város (Adelaide). Egy pizza 15-20 dollár, vagy hamburger szintén egy pubban. Angliában 6 fontért körsó sörrel kapom, 800 fontért meg vidéken fullos kecót bérlek. 

Sok a legenda Au-ról. Hivatalos adatok, 12 éves csúcsona  munkanélküliség, és a bevándorlás jellege miatt - rengeteg diák, amúgy jól képzett szalemberek jönnek lakni PR-ral- nem emelkednek a fizuk, nincs rá szüksége a munkáltatónak, jön elég új, sok is. 

Arról nem beszélve, technikailag kb 10 évvel le vannak maradva EU mögött is. Pl 1,2 milliós városban élek, 13G netért 130 dollárt fizetek az optusnak... Korlátnak ugyanis nincs még itt. Kecskeméten 8 éve volt korlátlanom, fele ennyiért. Közlekedés, kaja is drágább mint EU. 117 dollár a havi bérlet pl. Viszont a benzin olcsóbb sokkal. 

Ami AU-ban verhetetlen, az a levegő, a színes papagájok az utcán repkedve, és pár tengerpart, illetve h innen Tahitire, Bora-borára vagy thaiföldre simán át lehet kirándulgatni, ez sok minden ellensúlyoz.:)

Előzmény: Aszfaltot bámuló kisgyere (1510)