qru qrx Creative Commons License 2015.04.24 0 0 46460

bonjour, nem tudom milyen idoket emlitesz.Nem gondolom nogy szolgaltàl a REC -nel. Mikor 72 ben  feloszlott a 2°REI-t , minden ezred leszedte a tejfelt, azaz kivàlasztottàk a legjobb elemeket. 

 A "maradek" Aubagne ba került. 

    Ekkor hatàroztàk el a 4° qyalogos felderito skadron létrehozàsàt. Ide  osztottçk be az aubagnei"maradekot, es mivel nem volt eleg a letszam, kérték a tobbi ezredeket, hogy szabaduljanak meg a nem "kivànttakkal".

     Annak idejen (foleg a REP -nel) nagyon lenézöen kezelték a REC -et.(ludtalpasok.... nem tudnak futni... ulnek a szardinias kocsikban... stb.)

     Viszont az agyonlohaltatott REP-tol tobb mint tizen jelentkeztek, mert màr a földig  logott màr nekik a rohanàstol, es egy kis nyugira szamitottak..

Ebbol a vegyes szemelyzetbol alakult a 4°Skadron.

'Atképzésre " került sor  a Camp des guarrigue i gyakorloterepen, ugy hogy a Repesek is vért izzadtak, es visszasirtàk Calvit.Honapokig futottak, gyakorlatoztak megallàs nelkül. magasabb fokon mint pl egy örmesteriskola.

       Itt eszlelték, hogy màs is van a katonaéletben mint a futkàrozàs, amihez nem sok ész kell.

 Mechanikusok, löveszek, tankpilotàk,technikusok  vannak, es sokkal kevesebb bunko volt mint a gyalogosoknàl.

 Az 1°REC ma is a Légio legfenyesebb ezredeinek az egyike, magasan hordva  az Idegenlégio hagyomànyait, és megszünt  màr régen a lenézés, mert ha odapörköl egy -két 90 es àgyu, az nyomot hagy..... és megnyugtato!!!

 

Előzmény: drótgyári bolond (46457)