Petyerkó Creative Commons License 2015.04.24 0 1 4868

Szia!

 

Mi 1 hónapja voltunk 3 éjszakát mindössze. Pozsonyból mentünk Ryanair-rel, ott ugye közismert, hogy megengedőbbek poggyász ügyben. Nekem az alapvető hozzáállásom az, ha elmegyek valahova, akkor próbálok helyi termékeket fogyasztani, így nem szoktunk magunkkal élelmiszert vinni, de nyilván ez hosszabb kint tartózkodás esetén változhat. Ha mérlegelni kell, hogy hogyan jön ki az ember jobban, szerintem még mindig olcsóbb kifizetni a poggyászdíjat és telepakolni kajával, mint mindent megvenni Szardínián.

 

Alghero egy kis ékszerdoboz egyébként, de lényegében az óvárosi részen kívül jelentős látnivaló nincs, ott viszont órákig el lehet andalogni, ebből adódik, hogy - még egy 3 napos út esetén is - az embernek van ideje a környéket felfedezni és érdemes is.

Nem mondom azt hogy kötelező az autóbérlés, hogy a helyi természeti csodákat megnézzétek, de mindenesetre erősen ajánlott.

Amit mi megnéztünk 3 nap alatt:

Alghero, Stintino, Capo Caccia, Castelsardo, Porto Torres

 

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy mivel nem szezonban mentünk - gondolom - a Grotta di nettuno-nál lévő lépcsőket épp felújították, illetve a Castelsardoi vár sem volt nyitva.

Stintinoban megállva majdnem visszafordultunk, mivel kerestük a neten millió helyen megtalálható látképet de nem volt sehol. Majd hirtelen elhatározásból tovább mentünk északnak és akkor pillantottuk meg amit kerestünk. Gyönyörű. 

Ha nyaralni mennék biztosan az ottani partokat választanám az algheroi strand helyett.

 

Vezetés közben érdemes figyelgetni a birkákat, mi majdnem belerongyoltunk egy átterelésbe, amiből először csak annyi látszott, hogy egy piros mellényes fickó állt az út mellett, amint közelebb értünk elkezdett vadul integetni majd beugrott az út közepére. Azt hittem ki akar rabolni:) Akkor láttam meg a birkákat, volt vagy 100 db.

 

Ajánlások:

- Autóbérlés: Locauto

- Szállás: Sweet dreams Placa Civica (booking.com-on foglaltam, utolsó szoba féláron, jófej vendéglátó, nagyszerű elhelyezkedés,                 csoki illetve ásványvíz korlátlan fogyasztása az árban)

- Étterem: Il Pesce D'oro Alghero (a host ajánlásával és tényleg a legjobb étterem volt azok közül amit próbáltunk.)

- Sör: Jó a helyi "általános" sör az Ichnusa is, de van egy étterem, ahol nagyon jó minőségű manufakturális söröket adnak ez a               Ristofever. Biztosan van máshol is ilyen, mi itt ittunk. Hát az árak miatt az első kortyig húztam is a számat:)

- Bor: Alapvetően a Santa maria la palma és a Sella&mosca borászatok borait iszogattuk. Utóbbi frizzante-ja (Aliante) elég jól                   fogyasztható reggeltől-estig, a testesebb vörösek kedvelőinek viszont inkább a la palma cannonau di sardegna lehet jó                   választás.

 

Remélem tudtam segíteni, szívesen ajánlok bármit, ha volt hozzá szerencsém és elégedett vagyok vele, de biztosan vannak itt a fórumon olyanok akik ennél ezerszer többet láttak már a szigetből.

 

Üdv:

Peti

Előzmény: rezeda9001 (4865)