Soká Creative Commons License 2015.04.23 0 0 90842

Ha már téma a fűrészlap...

 

A gépemhez adott gyári metabo fűrészlap mintha az életlenedés jeleit kezdte volna mutatni, így gondoltam, itt az ideje kipróbálni az aldis szettet. A legsűrűbb fogazású lapot tettem fel és két dolgot sikerült megállapítanom:

1. mint kés a vajban, úgy vágta a fát, ami jó érzés volt.

2. viszont a gép hangosabb lett, egyszerűen remegni kezdett az asztal, amit nem tudok mással magyarázni, mint, hogy van némi ütése a lapnak :(

 

Aztán tegnapelőtt éppen precízkedtem egy egzóta gérvágásával és szomorúan állapítottam meg, hogy az egyébként keresztvágásra kitalált lappal nem tudok szép egyenletes felületet előállítani. Érthetetlen módon, a lap kóválygásainak nyomát lehetett látni a felületen, noha ez a kemény anyag, ha jól vágom, szinte fényes vágásképet ad. Úgyhogy leszereltem a Workzone lapot és feltettem a Freud zajcsillapított lapocskámat és azzal sikerült nagyon szép vágásképet produkálnom.

 

Szóval, azt kell megállapítanom, hogy az olcsó lapok sajnos nem probléma nélküliek. :( Majd még visszateszem és kimérem az ütését, illetve van egy ugyanilyen másik garnitúrám (egy év eltéréssel) meglátjuk, van-e szórás köztük?

 

De érdekes, fenyőnél nem vettem észre, hogy nem vág szépen, csak a keményfánál.

 

Fotó sajnos nem készült.