Törölt nick Creative Commons License 2015.04.22 0 0 90664

A melóhelyen a műhelyünk hátsó bejárata mellett van egy öreg szivarfa, még a 60-as években ültették amikor a felépült épületek mellett parkosítottak. Szép nagy levelei vannak, gyönyörű amikor virágzik, jó nagy árnyékot ad mert a nagy levelei között alig jut át a napfény. Nyáron a nagy melegben emiatt kellemes hűs van a fa alatt.

A termése ősszel megszárad majd felhasad és elszórja a magjait, de a terméstokok csak tavasszal kezdenek lehullani a fáról, amikor elkezd újra kinőni a sok levél. Addig nagyon csúnya azzal a sok lecsüngő terméstokkal. Eszméletlen mennyiségű szemetet kell eltakarítanunk az 1 db fa miatt, lombhullás után lábszárközépig is ér néhány helyen a lehullatott elszáradt levél. Ilyenkor 2-3 gurulós konténert is megtöltünk a falevelekkel meg a terméstokokkal. 

Elég későn kezd kizöldülni tavasszal a fa, már minden fa és bokor a környékén zöldbe borult mire elkezd feléledni ez a fa. Nálunk még nem kezdett el feléledni a fa idén, pedig körülötte már minden zöldbe van. 10 éve figyelem ezt a fát, oda járunk ki alá cigizni  meg kávézni. Az utóbbi 10 évben nem tapasztalom, hogy nagyobb lett volna a fa, azaz valószínűleg elérte azt a nagyságot már a fa amit az épületekkel körbevett terület enged a számára mint életteret. 

Előzmény: arvaiz69 (90615)