zsorsz Creative Commons License 2015.04.19 0 0 18262

Ok,látom nem vagy egy szószátyár típus,akkor vegyük sorra:juhosttt szerint 1."Ilyen lombozat mellett, folyamatosan kell a felszívódó szer, mert ez minden, csak nem minőségi... Ezt a sima kontakt szerek nem tudják rendesen lefedni"-Babó szerint, minimális permetezést igényel,mert a laza függönyt átjárja a nap és a szél.Aztán,2.

"Továbbá minden évben több lesz a vessző, az egyszer már átláthatatlan lesz...

Ezen felül a 300-400 mázsa/Ha-hoz akármilyen jó zsíros a talaj, olyan hamar kiéli a tápanyagokat, hogy nyomatni kell a műtrágyát ezerrel" Babó szerint,a rendszer önszabályozó,foly.a rövid hajtások elszáradnak,újak képződnek,a hagyományos  metszést a szőlő megszenvedi,a hosszúhajtások kinevelése jelentős többlet energia.

3."Na meg a kutató arra se gondolt, hogy nem minden rügyben van fürt kezdemény! Szóval ha nem dörzsöli le, akkor is lesz olyan rügy amelyik nem termőrügy lesz, és van olyan fajta szőlő, aminek a mellékrügye is termékeny" Babó erre is gondolt,világosan leírja, egyenőre kisfürtű borszőlőkkel folyik a kutatás,ahol csak a világos rügy termő.A végén maradt hogy "szeretek metszeni" erre a video 9.40-nél Dr Kocsis László megadja a választ.

 

Nem vagyok szőlész-borász,de van több évtizedes művelési tapasztalatom,az eddig elhangzott érvek nem voltak túl meggyőzőek,de bizonytalan is vagyok,mi van ha mégis ez a jövö?

 

Kedves Tóth Ferenc! Észérveket is feltudnál hozni?

Előzmény: Törölt nick (18261)