XANTIi Creative Commons License 2015.04.19 0 0 30

Két kulcsa van a dolognak.

Az első a vakriasztások. Alapjaiban függ ettől az egész rendszer használhatósága. Sok olcsó érzékelő kapható, mindenki hajlamos árban alulról közelíteni az igényeit. Döntő hiba! Szivatja saját magát, a szomszédok a heti 2 kamu eset után meg letojják a visító szirénát. Komoly vagyonvédelmi cég le sem szerződik barkács védelmi rendszerre. Kapni mozgásérzékelőt 2000 forintért. Meg 15000-ért is. Utóbbi védett az állatok mozgásától, az infra mellett radaros érzékelést is használ. A rendszer kiépítésénél profi szakembert kell megfizetni.

 

A második a beavatkozás eseménynél. Egy szomszéd se mindig van otthon, sok esetben fizikailag sincs esélye fiatalok csapatával szemben. A yardot meg inkább hagyjuk, ha hívást kapnak. Még a valóban élő, valós esetekben is. Erre a problémára csak a saját beavatkozó erőkkel bíró vagyonvédelmi cégek jók.

Sajnos hiába látni a neten gyönyörű élő képeken, amint épp rámolják ki a kéglit, hiába értesítem a 112-t, ha fél-egy óra múlva mennek ki. Mert pl. az egyetlen autójukkal tárgyalásra vittek egy simlist.

Előzmény: Törölt nick (29)