Rollende Landstrasse Creative Commons License 2015.04.17 0 1 418911

A tények és a helyszín ismerete nélkül fröcsögsz! A lány megijedt és kiugrott a vonatból. Sajnos nagyon életszerű esemény, sokszor előfordul a vasúton. Pedig már az óvodában kezdik tanítani, hogy mozgó járműre és járműről nem ugrálunk, piroson nem megyünk át, járda szélén szétnézünk. A Halbik ajtaja akkor még nem volt reteszelt, épp ez az eset miatt alakították át.

 

De ennyire nem lehet látni semmit sem? Akkor biztos, hogy rendben van a világítás?

 

Azon a területen peronvilágítás van, a tárvilágító oszlopok messze vannak, ráadásul azoknak a fényét lefogják a perontetők. A filmen is látszik, hogy a lány beesett a magasperon és a sín közé. Szerencsétlen módon épp az árnyékos sávba. Sokszor áthaladtam már ott, éjszaka csak egy fekete csík látszik. Ott ugyan semmit se lehet észrevenni, olyan, mint mikor te egy sötét szobában befekszel az ágy alá. Akárcsak a tolatásvezető, én se vennék ott észre semmit. Van ott elég figyelni való, vakítanak a fények, nézni kell a vágányutat, ami csak a sín csillogásából látszik, a jelzőket, a bóklászó embereket, a járműveket. Nem az a dolga, hogy sötétben, árnyékban rejtőző alakokat vegyen észre. Sajnos munkaterületre esett, ott ilyenre nem kell számítania. Ha te elütsz egy biciklist az autópályán, téged se vonnak felelősségre, mert nem elvárható, hogy felkészülj rá.

 

Na meg ha 10 percig nem tudott onnan elmászni, sem kiabálni, akkor igencsak eszméletlen lehetett. :(

 

Igen, az volt. A boncolás is megállapított egy csomó, még a gázolás előtti sérülést. Te se tudnál kiabálni és mászkálni, ha beesnél egy mozgó kocsi forgóváza és a peron közé.

 

Na meg a vonaton, ha látták, miért nem húztak vészféket? Miért csak a kallernek szóltak?

 

 

Senki se látta az esést. A lány eltűnt, keresték, nem találták, ekkor szóltak a jegyvizsgálónak. (külön megjegyzésem, hogy az átlagos utas NEM MERI meghúzni a vészféket, mert egész életében azt tanítják neki, hogy azt NEM SZABAD.

 

Sajnos az ügy nagyon egyértelmű. Szegény lány rosszfelé ment, megijedt. Ugrott, rosszul esett, bekerült az üzemi területre, ahol bedarálta a vasút. Ezért veszélyes üzemi terület, ezért tilos oda bárkinek akarva vagy akaratlanul bejutni. Már az összes hatóság megállapította, hogy a vasút részéről ne történt gonatlanság. Csak a pénzsóvár ügyvéd és a vele együttműködő bulvármocsok nem hagyja, hogy békében elmenjen a lány és megnyugodjanak a gyászoló szülők.

 

 

Előzmény: M63 010 (418902)