zoncsi Creative Commons License 2015.04.16 0 0 50952

Csak mivel beharangoztam. Mindjárt a nyakunkon a Mátrabérc Trail, aztán utána már arról kell majd írni.

 

Egy szép márciusi napon megkaptam az új csukámat. És hogy rímeljen, a csuka az Hoka volt. Alig vártam, hogy kipróbálhassam, milyen érzés az új Stinson modellben, az ATR-ben futni. A rá következő hétvégén aztán úgy alakult, hogy szívem hölgye shoppingolni ment a barátnőjével (azért megjegyzem, adidas boltba mentek, futócuccokat nézni :) így nyakamba szakadt az saját tempóban edzés lehetősége.

Időspórolás miatt felautóztam a Normafához, leparkoltam a kisvasút felé, és rövid bemelegítés után elkezdtem ismerkedni az új járgánnyal. Útvonalnak a következőt szemeltem ki: Z--on megkerülöm a János-hegyet, aztán a Szépséges Juhásznét elhagyva a Hárs-hegyet is jobbról kerültem, majd el a P--on a Lovastanyáig, ott balra a Vadas-park felé, onnan újra János-hegy, fel a Libegőig, majd le Makkosmária, onnan pedig még kisebb kanyarral vissza Normafához.

https://www.strava.com/activities/271781058

Nem tudom, látszik-e annak is, aki nem tag a Strava-n.

Óvatosan kezdtem, nem hajtottam szét magam a lejtőn, sem az emelkedőkön, de hamar bemelegedtem, és már a Petneházi (y?) előtt a P-on lefelé éreztem, hogy ezzel a párnázottsággal sokkal bátrabban megereszthetem az erősebb lejtőkön is, nem csapja szét az amúgy fájós sarkamat. 10 km után még mindig nagyon jól éreztem magam, élveztem, hogy tempózhatok, síkon is a lovak közé csaptam, az emelkedőket is szuszogósabbra vettem. Gyönyörű idő volt amúgy is, talán az első normális tavaszi nap idén, nem sajnáltam magamat, de nem is kellett, mert hosszú idő után először igazán jó érzés volt futni. Még felfelé összefutottam egy TT-n szembefutó régi TT-s cimborával, aki meg is jegyezte, hogy igen keményem veszem az emelkedőt. :)

A Libegőhöz véletlenül keveredtem fel, de legalább további szintet vittem az életembe, és újra élvezhettem a kvázi száguldást lefelé Makkor Marcsi felé. A templomnál láttam, hogy még hiányzik némi táv a 20 km-hez, a célul vett 2 óra sem telt még le, a P-on elkóboroltam még kicsit tovább Budaörs felé, majd visszakanyarodtam, hogy felfussak vissza a kocsihoz.

Végül kb. 21,5 km-t és 700 m szintet szedtem össze alig több, mint 2 óra alatt (2 óra 2 perc) 5:50 körüli átlagot menve. Edzésnek. Még most is jól esik erre az edzésre gondolni. :)

Önbizalommal telve készülhettem hát a következő hétvégi VTM maratoni távjára...

Előzmény: zoncsi (50936)