sbojan Creative Commons License 2015.04.15 0 0 110656

Sziasztok!

Bocsi, hogy átmerészkedem hozzátok egy másik fórumból, de SW tulajként ezt a fórumot is rendszeresen olvasom s itt elég nagy a "forgalom" is ahhoz, hogy a több szem többet lát alapon már találkozhattatok az én "nagy" :-) problémámmal.

 

Ez olyan apróságról van szó, ami kicsit azért bosszantó is, főleg, hogy eléggé hihetetlennek tűnik, hogy erre nincsen gyári megoldás, hogy erre nem gondoltak PSA-ék.

Szóval: Picasso-m gyári 17-s alufelnieihez nemrég kerékőröket vettem (PSA cikkszám 16 126 164 80). A kerékcsavarokon eddig műanyag díszkupakok voltak, pontosabban vannak most is, kivéve a kerékőrcsavarokat, mivel azokra csak félig sikerül rányomni a kupakokat, ugyanis a kerékőrcsavar pereme megakadályozza, hogy bentebb lehessen nyomni a kupakot.

Így viszont a kupak kiáll a többi által alkotott síkból úgy kb. 6 mm-rel, s nemcsak, hogy idétlenül néz ki, de könnyen lepöckölhető róla, sőt, szerintem magától is leesne előbb vagy utóbb egy zötykölődősebb útszakaszon.

 

Képek a problémáról.

 

A kerék a kupakokkal - egy kivételével:

 

 

A kupak láthatóan magasabban van, mint a többi:

 

 

A fejek eltérő magassága azon a részen, amire a kupak ráhúzható:

 

 

És a kerékőr csavaron lévő perem, ami a probléma okozója:

 

 

Szerintetek mi lehetne a megoldás?

Nekem eddig csak az jutott eszembe, hogy lefűrészelem valahogy a kupak felét, majd a "maradékot" valami ragasztásos módszerrel a kerékőr csavar fejéhez "tapasztom".