khszilvia Creative Commons License 2015.04.07 0 0 78675
Sziasztok! Segítséget kérnél több kérdésben is. Kb egy hete költöztünk családi házba, ahol egy junkers euroline cirko látja el a fűtést. A ház ahova költöztünk 2 szintes de mikor megvettük akkor csak az also szint volt kész/lakva, a felső szintet mi fejeztettük be.
A munkák során sajnos nem jutott eszünkbe hogy a termosztat a lehető legrosszabb helyen van, szinte a konyhanal, igy a konyhai sütés főzés miatt lényegesen hamarabb lekapcsol mimt kellene, a másféléves lányunk szobája pedig egy jégverem ( ráadasul az az északi oldalon van ). Arra gondoltunk hogy áthelyeztetnénk a termosztatot az emeleti előtérbe de fogalmunk sincs ez mekkora munka mind anyagilag mint a "rombolás" része. Olvadtunk vezetéknélküli termosztatokrol is, ez esetleg megoldad lehetne? Ugy hogy egyszerűen kikapcsoljuk ( már ha lehet) a mostani termosztátot és helyette a vezetéknélkülit üzemeltetjük ? Mindenképpen szerelő kell ennek is a beszereléséhez vagy ez egy joval egyszerűbb dolog?
A másik kérdésem a radiátorokkal kapcsolatos. Szintén a lányom szobájában az egyik radiátor egyszerűen nem melegszik. Pontosabban mikor még probalták a rendszert mi egyszer egy probanal lattuk hogy működik, tűzforro volt. De azota ha a cirkot 26 fokon jarattuk probaképpen akkor az egyik sarka egy tenyérnyi felületen melegedett csak fel. Probaltuk legteleniteni , kevés levegő jött belőle. A többit is légtelenitettük. Azt tudni kell higy ez ha jol tudom az egyik végpont fent. De az biztos hogy a rafator működött mert volt már tűzforró.
Segítsetek kérlek mert a lányunk szobája éjszaka így elég használhatatlan. Köszönöm!