skoumi Creative Commons License 2015.04.06 0 0 14624

Ha az ő adataid keresed, a monori anyakönyvvezetőnél (illetve most már akár a lakóhelyed szerintinél is, de a monori még mindig gyorsabb lesz) kérelmezhetsz születési anyakönyvi kivonatot (amennyiben édesapád már elhunyt, esetleg ha elhagyott téged s ismeretlen helyen él, és neked vmi miatt szükséged van arra, hogy ő volt az apád). Az eljárás illetékköteles, 2000,-Ft ba kerül.

A kapott kivonat tartalmazni fogja a nevét, a szülei nevét, a születési helyét és idejét és természetesen a nemét.

Ha ennél többre vágysz, hatósági bizonyítványt kérelmezz, az 3000 vagy 3500 Ft (nem tudom pontosan). Ebben elvileg a szülők életkora is benne lehet, illetve a cím, ahol laktak édesapád születésekor. Vallást ekkor már nem tartalmaz a bejegyzés.

 

Mivel erősen gyanús, hogy nagyszüleid is 100 éven belül születtek (1916 után), ha tovább akarsz lépni, akkor az ő születésijükkel, vagy házasságijukkal (ha Monoron köttetett, akkor talán segít a monori anyakönyvvezető s megnézi, mikor) kell folytatnod a dokumentumok kikérését. Mindaddig, amíg el nem jutsz 1916 előtti születésig, vagy 1941 előtti házasságig. Utána lehet levéltárazni, vagy ha szerencséd van (Pest megye jó része esetében nincs), akkor online forrásokban kutatni.

Előzmény: barkinca (14623)