Tomi026 Creative Commons License 2015.04.06 0 0 5788

Sziasztok.

Kedves bkrt!

Az irományom nem okoskodó jellegű lesz,csak érdeklődni szeretnék, de előtte gyorsan elmondom mi a helyzet.

Én 4 éve kerültem el agresszív,hirtelen jelentkező kényszergondolatokkal pszichiáterhez. Kiírt egy gyógyszert,közben végeztem a tanulmányaimat messze itthonról és idővel szépen el is múlt az egész (a gyógyszer egész gyorsan hatott az esetemben és mivel kolis voltam a levegőváltozás nagyon jót tett). Fél év után elhagytam a gyógyszert és bár néha jelentkeztek zavaró gondolatok, de nem nagyon foglalkoztam velük. Újabban megint előjött, 1 hónapja küzdök vele,mire oda jutottam volna,hogy elmegyek orvoshoz,addigra mindig jobb lett,aztán kitoltam magammal, mert szerdáig most az orvos se rendel,rám meg pont húsvét hétvégéjén jött rám,amikor minden zárva. Nekem az a kényszerem jelentkezett mindig,hogy amikor rámjöttek ezek az agresszív gondolatok, nem elég,hogy rosszul éreztem magam,mert a szüleimmel kapcsolatosak voltak, akiket szeretek és akik rengeteget tettek értem,de még túrtam is a sok cikket, ami néha még jobban a plafonra küldött idegességemben. Ma is vannak ilyen gondolataim, hol ritkábban,hol sűrűbben, tegnap már annyira kiakadtam,hogy azt hittem inkább könnyítek a sorsomon. Na de, szeretném Neked elmondani,hogy én kezelem magam egyedi és sajátos módszerekkel és meg kell mondjam elsőre úgy hangozhat,hogy nem vagyok túl jól (ami egynémely napomra igaz is...),de vannak olyan napjaim is,mint a mai,amikor néha rámtör,de ettől függetlenül probléma nélkül eleget tudok tenni a napi teendőimnek és hála a jó Istennek,aludni is tudok. Szeretném veled megosztani a nézőpontomat és egy két technikát, bár lehet,hogy kicsit nevetségesen fog hangzani valamelyik a sorból,ettől függetlenül én ajánlom Neked ezeket, semmit nem veszthetsz vele.

1: Elkezdtem futni, persze csak csínján. Emellett napi 1-2 órát sétálok mostanság LEGALÁBB. Jól esik kiszellőztetni a fejedet.

2: Eddig egy Sedatif PC nevű homeopátiás szert szedtem,az kifejezetten szorongásra volt. Tegnap elfogyott,a patika pedig zárva volt. Viszont volt itthon Sedacur Forte anyáéknak, ideadták,bevettem és azóta , mint akit kicseréltek olyan vagyok (van,hogy kínoznak a gondolatok ugyan úgy,de úgy érzem jobban uralni tudom őket, mint előtte). Lényeg, a lényeg, rengeteg homeopátiás szer van,amit javallott kipróbálni. Amiket én még kinéztem magamnak:

Acidum Phosphoricum

Aconitum Napellus

Ha más nem,talán az alvásban segít. A citromfű teát is lehet nyugodtan nyomatni ezerrel, ha épp olyan időszakod van.

3: Színterápiát alkalmazok, majdhogynem napi szinten,sőt néha napi 2-3x is akár. Lehet sokak nem hisznek benne,de évekkel ezelőtt, mikor kitört rajtam ez a nyavalya, 3x rosszabbul viseltem, mint most és lehet,hogy az évek ,meg a rutin hozta, de bizonyára ezek is segítettek benne.

4: Ima, napi szinten szoktam imát mondani, amióta tart. Hogy miért? Mert valóban segít. Van aki hisz Istenben, más nem. Én viszont azt tudom,hogy valamit minél többször gyakorolsz,annál jobban hiszel benne (kivéve persze a kényszeres gondolatokat,így az olvasók ne ijedjenek meg). Hidd el Nekem, reményt ad, működik.

5: Amikor nagyon rosszul kezdesz lenni gondolj arra,hogy nem vagy egyedül ezzel a problémával. Azért vagyunk egymásnak,hogy átsegítsük egymást ezen és persze egyikünk sem örül ezeknek a dolgoknak, szívesebben lennénk gyógyultak,de ha már így alakult tartsunk össze és adjuk egymás tudtára is ezt: NEM VAGY EGYEDÜL.

Most így ennyi jutott eszembe, tudnék írni még vagy 4-5 oldalt,ha szeretnél még hallani ezt azt,fogok is. Nagyon nehéz lehet Neked, éveken át...kívánom Neked teljes szívemből,hogy a jó Isten segítsen meg és gyógyulj meg(volt aki 17 év után gyógyult ki ebből a betegségből, legalábbis elmondása alapján gyógyszerek és kezelés nélkül).