MyBaby Creative Commons License 2015.04.03 0 0 17401

Hahh.... 100 éve nem voltam itt, gondoltam beköszönök. Kicsit visszaolvastam.

Updatelek: Nalunk izgalmas lesz az elkövetkező 1 év. A kölök szeptemberben 4. lesz, ezért választani kell új iskolát. Vagy sima suliba megy amit befejezhet 16 évesen és elmegy valamilyen szakiskolába.  ( Pl. irodai alkalmazott akar lenni, akkor szakiskola heti 1x, gyakorlat heti 4x. kb. 2-3 évig.

 Vizsgát tesz és lesz belőle pl. banki alkalmazott, vagy fogászati szakasszisztens, betegápoló, ingatlan értékesítő vagy x. 

Jobb iskolákban leteheti + 2 év alatt az érettségit és eldöntheti, hogy továbbtanul egyetemen vagy kicsit komolyabb szakiskolába megy, de a rendszer ugyanaz lesz. Gyakornoki állás zsebpénzért, akár 2-6 évig. Legfeljebb több és magasabb szintű képzésen vesz részt. mehet gimnáziumba is, ahol érettségi lesz a végállomás és akkor vagy egyetem, vagy magasabb szakiskola, lásd feljebb.

Én azt szeretném ha gimnáziumba menne. Ehhez persze jó tanulmányi eredmény kell. itt a németeknél azt tapasztalom, hogy a cél: legyél és maradj középszintű. Ne akarj túl jó lenni, ne képzelj magadról túl sokat.

Ha rosszul teljesít azért minden irányból kap, mert kioktatni a másikat, hogy hol vétett hibákat, abba a németek élen járnak. Dicsérni nem tudnak és nem is szeretnek. Ha túlságosan kilógsz valamivel, akkor inkább téglát tesznek a fejedre, nehogy nagyon kilógjál. Középszerűség betartása a legfontosabb cél.

Ezért nehéz megítélnem, hogy a gyerek valójában milyen a többiekhez képest. Az osztályzás az egy dolog, a tény viszont az, akár hány gyerek volt eddig nálunk vendégségben az osztályából , mindig megállapítottuk, hogy köszi, de nem kéne... A szülőkről nem is beszélve...

Az osztályfőnöke azt mondta, hogy ez egy ritka rossz társaság, ne ebből ítéljek... 

Mindenesetre emiatt is szeretném ha innen távolabb járna gimnáziumba. Hátha más lesz a szülői kör és a gyerekanyag.

4 város is szóba jöhet, legalább 16 gimnázium.

Ebből kellene választani és oda a gyereket be is juttatni...

Most külön matekra járatjuk, hogy abból legalább erős legyen. Nyilván a nyelvben továbbra is elmaradásai vannak...