BJszakért Creative Commons License 2015.04.03 0 1 11904

vargasandor

a rollátorral kapcsolatban kérdezett, úgy vélem, mindenki próbálja ki, neki melyik a megfelelő, a 3-vahy 4 kerekű. Természetesen a 4kerekű a stabilabb, de ha valaki utazik vele (van műanyagból is), felviszi tömegközlekedésre, mert összecsukható, vagy beteszi kocsiba, ebben praktikus, de a 4kerekűre leülhet ha úgy érzi, bepakolhat kis kosárkájába, ezt inkább gyakrabban használják a mozgássérült emberek, de hangsúlyozom, ez a betegtől függ, ki kell próbálni, személyre szabottan, kinek melyik a megfelelő.

 

Mindenki!

Felülvizsgálattal kapcsolatban:

Nem érdemes folyton a felülvizsgálat demoklészi kardjával ébredni és feküdni. Érdemes mindig birtokában lenni fél éven belüli friss szakorvosi vélemény, javaslatnak (háziorvoshoz könnyebb bejutni) fél évente szakorvoshoz időpontot kérni, és így felkészülten, nyugodtan, nem mindig felülvizsgálatra gondolva tenni a jelenben, amit kell, mindig csak azokra a feladatokra gondolni, ami előttünk áll (éppen elég az is, ugye) Amikor eljön a pillanat, akkor cselekedni. Ez a hozzáállás meghosszabbítja az életet. Hiszen ha megtörtént a felülvizsgálat, általában 1-3 év múlva újból előírják a felülvizsgálatot, vagy csak azt szakvéleményezik rosszabb esetben, hogy állapotváltozás esetén (amely esetben lehet olyan időszak, amikor nem kap semmilyen ellátást, mert már nem érvényes előző és még az újat nem állapították meg), tehát a felülvizsgálat után is folyto a következő előírt felülvizsgálattól rettegni, azon izgulni értelmetlen.

 

Felkészülve várni, de élni a napi életet, ahogy fenn írtam sokkal hatékonyabb, és hosszabb életet eredményez.

 

Ha pedig konkrét kérdés van, vagy határozatot kapott valaki, számíthat szakmai tudásomra (legalább is igyekszem saját elfoglaltságom, egészségem figyelembe vételével) önzetlenül, megtisztel megkeresésével,  jogszerű-e, van-e jogalapja fellebbezésnek, mit tehet, mit nem, milyen jogszabályok vonatkoznak esetére, ha van jogalapja, megírom helyette fellebbezést, keresetet, beadványt ....

Ez BIZTONSÁG érzetet kölcsönöz. Ennyit tehetek Önökért rehab gazd szakértőként.

Emellett ezzel a Hivatalok munkáját is segítem, mellesleg munkaadókét alkalom adtán.

 

Fontosnak tartom, hogy az érdeklődők útmutatást kaphassanak az őket érintő kérdésekben szakterületemen(ellátások, felülvizsgálat, foglalkoztatás) mindig az aktuális jogszabályok ismeretében (tények alapján), mert az információk alapján tudatosabban tudnak dönteni, ha ismerik azokat.

 

Mindenképpen a témához jól értő, felkészült, tájékozott, tapasztalt, szakmai vélemény megfogalmazására képes személy alkalmas erre.

Szakmai weblapomon megtalálja elérhetőségem.http://www.versenykepesseg.eu/

Húsvét alatt IS nyugalmat, békét kívánok, áldott Ünnepet Mindenkinek.

 

Mindig bölcs dolog előre nézni, de nehéz messzebbre tekinteni, mint ameddig látunk. ~ Winston Churchill