flami1973 Creative Commons License 2015.03.30 0 0 18550

Sziasztok!

 

Utólag visszaolvasva a tegnap este íródott 18548 számú hozzászólásomat, lehet, hogy kicsit furcsán sikerült a mondanivalómat megfogalmazni, ezért utólag bocs. Megmondom őszintén, azért lett ilyen, mert féltem a negatív beszólásoktól. Viszont aki lépni és haladni szeretne, az kénytelen feltenni ezeket a kérdéseket így itthonról, a teljes homályból.

De a kérdések tartalma ugyanaz.

 

Ma megkérdeztem egy munkaközvetítőt, aki külföldre közvetít, de sajnos nem tudom mennyire megbízhatóak az információi. Ő azt mondta, hogy Hollandiában nekik konkrét partnereik vannak, akik angol vagy német nyelvtudással keresik az embereket Magyarországról. Ezzel ellentétben a fórumokon a már kint élők hangsúlyozzák, hogy holland nyelvtudás nélkül nem lehet boldogulni. Akkor most mi  a valós helyzet? Minden a nyelvtudáson áll vagy bukik, valamint a nyelvtanulásra azért kell némi idő is, tehát nem mindegy, hogy az ember melyikre áll rá,  tehát a kérdés fontos.

 

A másik, azt is elmondta ez a közvetítő, hogy szakmunkásokat szintén szólóban szoktak kiközvetíteni, munkásszállásokra, ami azért szerintem sokunknak elég nagy pofán vágás, mert nem gondolom, hogy az emberek zöme egyedül szeretne kimenni. Esetünkben gyermek nincs, aki még nehezítené az amúgy is furcsa és nem igazán emberközpontú helyzetet, tehát feltételezem, valami megoldás erre a problémára is kell hogy legyen. Mit tudtok erről?

 

Vagy kezdetben eleve csak olyan állásokra jelentkezzen, aki párban akar kimenni, ami pároknak szól? Elég kevés ilyen van szerintem.

 

Egy jó szakmunkás nem tud annyi pénzt keresni, hogy albérletet vagy legalább egy kisméretű szobát tudjon bérelni Hollandiában, ahol együtt élhet a társával? Nincsenek nagy igények, de azért esély kellene az embernek.

És persze vannak olyan emberek is, akik ismeretséggel mennek ki, ott érdekes módon már sem a nyelvtudás, sem a család nem hátráltató tényező.

 

Az esetleges válaszokat köszönöm.