Ctrl+Alt+Del Pierro Creative Commons License 2015.03.29 0 0 24517

Kedves fórumozók, egy rádiós kérdéssel fordulok hozzátok. 2007-es, fapados Ceed rádióját szeretném utólagosan USB-vel ellátni. Nincs szívem az eredetit kicserélni egy boltival, valahogy a korosztályomnak már nem igazán találják el az ízlését ezek az UFO-fejegységek. Plusz ugye DIN-keret, ISO-csatlakozó, tud az drága lenni, de legalább nem is szép, és feltörik érte a kocsit...

Amennyire utánajártam a témának, kell egy olyan panel a kardánboxba, amiben benne van a szivargyújtó melletti USB és AUX aljzat. Kell továbbá egy interfész, amibe (ha jól tudom) megy az USB aljzattól egy pár kábel, és ahonnan tovább mennek kábelek a rádió hátához. Ezekre az egységekre van egy bontós forrásom.

A problémám ott kezdődik, hogy a rádió hátán levő csatlakozókat is upgrade-elnem kéne, hiszen nekem most se a kék csatlakozóban, se az AUX dugaljban nincs semmim, mert az alap MP3 képes Ceed rádiónál ezekhez nem fut semmi. Tippem szerint a kábelkorbács részeként ezer másik dróttal összegöngyölve fut a rádió hátuljából a kék csatlakozótól és az AUX-tól is jó pár drót lefele a kardánhoz. Ámde: ezek közül melyik megy közvetlen az USB porthoz, és melyikek megy a sebváltószoknya alatt leledző interfészbe?

Merjem megvenni az AUX/USB dugaljházat és az interfészt, abban a reményben hogy majd rájövök, mert egyértelmű, vagy pedig ragaszkodjak minden huzalhoz a kék csatlakozóig és az AUX dugóig a rádió hátulján? Eléggé reménytelennek gondolom, hogy egy bontó a kedvemért kifésüli egy kábelkorbács összes szálát, hogy abból a nekem szükséges kék, és AUX dugókig futó minden drótot együtt adjon a többivel. Inkább tartom realitásnak, hogy legfeljebb elcsipkedi a kábeleket, és ha szerencsém van, a színek „kiadják”.

Ha valakinek van ötlete, fotója, vagy szopott már ilyennel, szívesen veszem a tippeket. Esetleg ha valami extra szívásra nem gondoltam (mondjuk komputerben kell valamit intézni?), akkor szóljatok lécci.