SzeZo Creative Commons License 2015.03.29 0 0 222523

Ma három gyaloggal találkozhattam volna nemkívánatos módon. Egyikük agydugós fülhallgatóval élvezte a zenét és lépett elém, a másik kettő meg szimplán úgy gondolta, hogy nem hall motorzúgást, ezért nem is néz körül. Az utóbbiak közül egy matróna még rikácsolt is, pedig elég udvariasan figyelmeztettem, hogy óvja testi épségét.

Sokat elárul a biciklire pattanók tudásáról az a békási, IQ-bajnok nyanya is, amelyik satuzásra és élénk dudálásra késztetett egy autóst. A macisajt ellenére ment volna elsőbbségadás nélkül tovább. Az autós méltatlankodására bőszen mutogatott, hogy ott a zebra. Az tényleg ott volt, úgy 5 méterre tőle. Nekem is hőzöngött, mikor megpróbáltam elmagyarázni, hogy ott csak biciklit tolva van elsőbbsége.

Át kell állni nyári üzemre. Sokan pattantak ma bringára, figyelni kell rájuk, mert másként viselkednek, mint az egész télen tekerők. Lényegesen több az autó is - indul a telek-szezon. Megjelentek a motoros csapatok is, bár velük van a legkevesebb baj, leginkább a némelyikük borzalmas hangja zavar.