zsorsz Creative Commons License 2015.03.27 0 0 110154

A kémiáról válasz 1:

1.) Nem kéne, hogy korróziós hatása legyen, eleve a réz korróziója nagyon lassú. A forrasz az más kérdés, hisz ugye nem ismert az összetétele (Sn2%Cu?), de ott se várható komoly korrózió. ezeket az anyagokat 10+ éves időtartamon aligha fogja korrodálni. De ennek nem lehet utána nézni, ha kíváncsi vagy rá. akkor bizony ki kell mérni. De miért gondolod, hogy probléma lenne a korrózió? Élelmiszer-iparban min. 30 éve használják ezt a kombinációt. Ráadásul nem "kritikus" a dolog, semmi baj nem lesz abból, h mégis kilyukad az üst.

2.) szerintem olyan 3-500Ft-ért kéne, hogy tudjál szerezni. Ne élelmiszer-minőségűt keress, hanem iparit. Nem fog érintkezni a pálinkával, még lyukadás esetén se!

3.) ha nem akarsz börtönbe kerülni, akkor az etilén-glikolt felejtsd el. (eleve nem értem, hogy pl. autókban miért használjuk.) Nyilván a köpenyből nem kerülhet a pálinkába (max a cefrébe), de végül a pálinkát zömmel alkeszek isszák, akik előszeretettel keverik össze a kamrában glikollal (mert az szinteszabály, hogy a lopott glikolt feliratozatlan üdítős üvegbe kell tölteni). És ha van  főzőben, akkor majd te bizonyítsd, hogy nem onnan szennyeződött.

4.) miért nem jó a közönséges hőközlő olaj?

5.) nem iagzán értem a problémádat a "hősúllyal". Van a köpenyben pl. 5 liter PG-od, az üstben 50 liter forrásban lévő cefréd. Normális felfűtésnél az olaj max. 40 fokkal melegebb, mint a cefre. Ha elveszed a fűtést, a hőközlőt iszonyú hatékonysággal hűti a forrásban lévő nagy mennyiségű cefre. Ha vészhűtést szeretnél, akkor a köpeny csak az üst feléig érjen, és felette legyen olyan üstfal, ami elérhető (persze a köpeny felül legyen zárt (lélegző kell!). Ilyenkor ha gond van, egyszerűen slaggal tudod a szabad falat locsolni. De szerintem tök fölösleges.

Előzmény: Pecabubus (110151)