imper-ator Creative Commons License 2015.03.27 0 0 10779

Kedves drszibolya!

 

Tehát ha jól értem nem az értékesítéssel megbízott céget, hanem annak ügynökét vonnád felelősségre. Az ügynököt aki úgymond alvállalkozója az értékesítő cégnek. Hmmmmmmmm........... Nem rossz gondolat.

 

A gond az, hogy rendkívül nehéz lesz bizonyítani, hogy az értékesítő személy miket hazudozott össze és milyen aljas ígéretekkel vezette meg a megtévesztett vásárlót. Azt azért tudni kell, hogy minden értékesítő rémálma, hogy rendőrségi kihallgatásra menjen, vagy bíróság elé citálják. El kellene érni, hogy ellentmondásba keveredjen saját magával.

 

Mindenesetre nagyon sok sikert és kitartást kívánok az ügyhöz!

 

Ha esetleg kudarcba fulladna a dolog akkor ajánlanék egy menekülőutat:

 

Az ilyen típusú szerződéseknél is vizsgálni kellene az aláírások jogszerűségét.

Az ilyen típusú szerződéseken jellemzően legalább három aláírásnak és még két tanú aláírásának kellene szerepelnie.

1. Apartman képviselőjének aláírása

2. Értékesítő cég képviselőjének aláírása(nem az üzletkötő)

3. Vásárló aláírása

+ a két tanú aláírása

 

Gondoljuk végig! Ki volt jelen a szerződés megkötésénél? Az 1. és 2. számú delikvens egészen biztosan nem!!!! Tehát az aláírás vagy nem a szerződéskötés napján került oda vagy nem a képviseletre jogosult írta alá, vagy nem saját kezű aláírás került oda(aláírásbélyegző)!

Jó esély van arra, hogy a szerződéseken csupán a mi aláírásunk eredeti, esetleg még a tanúk aláírása, a másik kettő pedig csak egy aláírásbélyegző.

Mit is jelent a tanú aláírása? A tanú nem a szerződés létrejöttét tanúzza hanen azt, hogy az aláírások hitelesek! Hitelesek mert ő látta, hogy azt mindenki a saját kezével írta alá!

 

Tehát ha aláírásbélyegző szerepel a szerződésen a szerződés érvénytelen a tanú pedig hamisan tanúzott.

 

Ha az 1.és 2. delikvens később írta alá a szerződést akkor a tanú mit tanúzott? Megint hamis tanúzás a szerződés érvénytelen lehet.

 

Csak egyféleképpen lehetett ezt jogszerűen megoldani:

 

Ha az asztalnál a szerződéskötésnél rajtunk és az értékesítő ügynökön kívül még ott ült az apartman képviselője, a értékesítéssel megbízott cég képviselője, továbbá még két tanú. Ez minimum hat ember!

 

És most tegye fel a kezét akinél ez így volt!?

 

 

Előzmény: drszibolya (10776)