Istellovafasza Creative Commons License 2015.03.27 0 0 77390

Te komolyan is gondolod amiket leírsz?


" Ez nekem megvolt 20.-ára, szóval 8 hónap." Szóval nyolc hónapot dolgozol és négy hónapot otthon töltesz igaz? Nem az az általános a wabinál, hogy a "kocsigazdák" négy heti meló után mennek haza egy hétvégére? Nyolc hónap meló és négy hónap szabi? Nem inkább tizenkét hétvége egy év alatt?


Leírjam még egy párszor hogy nekem a 9.5 hónap meló és a ténylegesen otthon töltött 2.5 hónap az a szó szoros értelmében vett valóság, amit viszont Te 8 hónapnak számolsz az egy hajmeresztő ökörség? Kiváncsi vagyok most már, mivel mérik a Mensa-klubban az IQ-t? Colostokkal?


Azt hányszor írjam még le, hogy az otthon töltött idő nekem sokkal többet ér mint a pénz amit az alatt az idő alatt nem kerestem meg a kamionozással? Ezt a hónapot kilencedikén kezdtem. Persze mindenki maga dönti el hogy mit tart értékesebbnek, ezzel nem is akartam vitatkozni. Ha valaki kizárólag a pénzt nézi én azt is tiszteletben tartom. Szerinted lehúznak azzal hogy nincs üzemanyagnormánk és hiába fogyaszt jól az autó, akkor is ugyanazt a pénzt kapom. Szerintem viszont az alacsony fogyasztással hozzájárulok ahhoz, hogy ne kelljen üzemanyagnormát alkalmazni a cégnél. Kevesebb stressz, a cégtulajnak is, nekünk sofőröknek is.

 

 


"Készítek egy fotósorozatot a saját /új, tehát a rege szerint alacsony üzemanyagnormájú/ vasammal megcsinált fuvarokról /amiben lesz minden, kis súly, nagy súly, síkság, Mont-Blanc (ahol "tarthatatlan a norma"), stb/. Aztán utána mély csendet, elmélázást, magatokba szállást kérek."

 

Ismerős? Te írtad pár hete. Erre a pökhendi kioktató stílusra reagáltam a saját fotóimmal. Kár volt. Nem azt akartam bizonyítani hogy jobb vagyok nálad vagy bárkinél hanem hogy a melót akármikor megcsinálom ugyanolyan jól mint Te vagy bárki. Szóval miért is kéne magamba szállnom vagy mély csendbe burkolóznom? Azért mert nincs sok évtizedes jogsim? Vagy mert nem számoltam meg hány kurva áll az út szélén Moszkváig? Vagy nem tudom milyen színű a budiajtó a teheráni vámplaccon?

 

Utolsó utáni (és tök felesleges) hozzászólásom volt.

Előzmény: nemÍROKmár (77386)