wanbo Creative Commons License 2015.03.22 0 0 27590

Mi komppal mentünk Thoddoo-ra! Ezen az oldalon is kiböngészhető: 

 

http://motc.gov.mv/index.php/en/tranport-network/north-central-province/2012-03-05-05-42-26 

 

Itt úgy írja, és mi is így mentünk, hogy Male-ról reggel 9-kor van komp, ami 12:10-kor érr Rasdhoo-ra. (Ez a komp megy tovább Ukulhasra, amit szintén ajánlok figyelmedbe, Thoddoo-n a búvárcenterben beszélgettem az instruktorral, ő is mondta, hogy olyan, mint Thoddoo, csak kisebb sziget (kevesebb szállással = kevesebb turistával), az is nagyon szép) Thoddoo-ról amúgy tudni kell, hogy egy mezőgazdasági sziget, gyümölcsöket és zöldségeket termesztenek, viszonylag nagy, de nagyon csendes. Egy lagúna veszi körbe a szigetet (mint szinte az összeset a Maldív szigeteken), ami reggeltől kb. délután 3-ig vakítóan kék, gyönyörű. A képeimen valamennyire talán átjön. És ami még fontos, hogy amíg pl. Rasdhoon is szép a part, ott a talaj kavicsos és koralltörmelékes, és tengerifű is van a vízben. Thoddoo-n semmi ilyen nincs, nagyon puha homokos az alja, a képeken ez is látszik. 

 

Rasdhoo-n mi eltölttünk 3 órát, más választásunk egyébként sem volt, de legalább körbe lehet nézni, le lehet menni a strandra, ahonnan látható Kuramathi, körbe lehet sétálni, vannak éttermek, szuvenír boltok.

 

Innen délután 3-kor indul egy másik hajó Thoddoo-ra (a linken a bal felső sarok alja), ami 4-kor ér oda. 

 

Egy tipp: Érdemes a Rasdhoo-i kompra minél hamarabb felszállni és úgy elfoglalni a helyet, hogy később el tudjatok dőlni egy kicsit, így jobban lehet pihenni. A komp ugyanis biztos nem lesz tele, nálunk szinte az összes helyi végigaludta az utat. 

Előzmény: tájmal (27589)