Vandor6682 Creative Commons License 2015.03.20 0 0 128972

Sziasztok!

Jó rég jártam már erre (kb 4 éve) és sajnos Horvátországban is. De idén végre nem kell kihagynom és már most nyaralási lázban égek! Sajnos nem tudtam követni a fórumot az utóbbi években, de igyekszem bepótolni és olvasok ezerrel. Viszont pár kérdésre szeretnék tőletek választ kapni. A nyaralásunkat úgy tervezzük, hogy 5 fő (4 felnőtt és 1 11 éves gyerek) + egy bruttó 3,5kg-os kutya. :) Augusztus 3- 16ig tudtunk kivenni szabadságot a férjemmel egyetemben. Sajnos csak 2 hét engedélyezett, de még erre sem kaptuk meg az ament, hogy ekkor jó, vagy tologatnunk kell. :/ 1 hetet terveznénk nyaralni, de sajnos a szombati turnusváltás nálunk ugrik. A helyszín: valahol Omis környéke lenne. Kétszer voltam Nemirában, akkor nagyon megtetszett az a rész. Ötször voltam eddig Horvátországban nyaralni életem során és mindig úgy mentünk, hogy nem volt előre foglalva szállásunk, de találtunk megfelelőt rövidebb-hosszabb idő alatt. Amennyiben nem muszáj most sem foglalnék előre (hacsak nem tudtok valami tutit!?), mivel hiába ígérik meg, hogy ekkor és ekkor hazaérünk a melóból, ez nálunk csak akkor biztos, ha átléptük a lakás küszöbét. Hiába, ilyen ez a kamionos életforma...

Szóval a kérdéseim-kéréseim a következők lennének:

- Apartmanba szeretnénk menni, minimum 2 hálószobásba (2+3 fő elosztásban), teraszos és lehetőleg ne a Jadransko Magistrale mellett. Mekkora esély van arra, hogy leutazunk mondjuk a hét elején és találunk kiadó apartmant kb egy hétre? (2010-ben, mikor utoljára így beestünk egy faluba, még "kergettek" bennünket a kiadó táblákkal :) )  Konkrét helyhez nem ragaszkodom, csak kb az a környék legyen, nyugis falucska. Nem vagyunk bulizósak, ha kis pezsgést szeretnénk úgyis autóba ülünk. Viszont a vízpart jó lenne, ha gyalogostávolságra lenne. :)

-Nagyjából mi a reális ár mostanság egy ilyen apartmanra éjszakánként főszezonban? Neten nézelődtem ugyan, de elég nagy a szórás 70-160 €-ig láttam árakat.

-Kutyákat mennyire díjazzák a szállásadók? Pici, csöndes, szobatiszta (fülke tiszta, ugyanis utazik velünk a kamionba).

Köszönöm szépen előre is a válaszokat!!! És elnézést, ha hosszúra sikeredett....