kopaszsop Creative Commons License 2015.03.16 0 0 31174

elmesélem, hogy működik a kereső a zinterneten, jó? vépetiii, te is figyelsz, ugye?

 

szóval van egy szöveg, amit nem tudsz, hogy micsoda, honnan van - de érdekel.

fogod az egered (tapipadon a kurzort), és kijelölöd. általában bekékül vagy befeketedik a szöveg, maguk a betűk pedig inverzzé válnak (azaz kifehérednek). ezek után nyomsz a már kijelölt szövegen egy jobb klikket, a felugó menüből kiválasztod a "másolás" opciót, és az első résszel készen is vagy.

ezek után jön a nehezebb rész. nyitsz egy keresőoldalt (legyen egy startup, mondjuk a google), és ott a kereső sávban megint nyomsz egy jobb klikket. ha előzőleg nem baltáztál el semmit, akkor most a "beillesztés" menüpontot kiválasztva az előbb kijelölt és másolt szöveg jelenik meg. ezek után nyomsz egy enter-t (általában a nagy gomb a billentyűzet jobb oldalán az "ű" mellett), és vársz pár szempillantásnyit (ez függ a géped, ill. az internetkapcsolatod minőségétől).

figyelem! most jön a legnehezebb rész: a találatok között válogatni kell! bizony, nem mindig az első a jó megoldás. anno egyetemen protokollból vizsgáztak a hallgatóim, kiselőadást kellett gyártani a félév végén. többen adtak be viselkedéskultúra és illemtani dolgok helyett tcp/ip és más informatikai nyalánkságokat - de ez most mellékszál.

no, de hogy ne kelljen nagyon keresgélni, segítek! csak kattints IDE, majd az első találatra a megoldásért.

 

és ne feledd: a lessz még mindig csak egy "sz", valamint az írásjelek hiánya nagyban megnehezíti egybefolyó barokkos körmondataid értelmezését.

Előzmény: Törölt nick (31170)