cucu Creative Commons License 2015.03.16 0 0 78054

Figyelj, én azt konkrétan nem tudom, de ki lehet következtetni, mert a szerepe az, hogy amikor kinyitod a meleg víz csapot, akkor átvált, hogy legyen meleg vized, mert a HMV elsőbbséget kap a fűtéssel szemben. Vagyis amíg pl. zuhanyozol, addig a radiátorokra nem megy meleg víz, hanem a hőcserélőre megy, mert a "váltószelep" oda küldi a meleg vizet. 

Ez egy elektromágnes, ki lehet könnyen szerelni, általában egy rugós patenttel van rögzítve. 

Nekem nem ilyen készülékem van, hanem Berettám, én ott végeztem rajta egy karbantartást, mert nálam áteresztett, azaz amikor HMV-t akartunk, akkor a radiátor is melegedett. 

 

Most tudni kéne, hogy hogyan néz ki a hőcserélő, szóval az egy téglatest alakú réz valami, aminek 4 csatlakozója van; kettő kell arra, hogy a kazán meleg vize átforduljon rajta, -na, itt van közben a váltószelep- a másik kettő pedig arra van, hogy bele megy a hideg víz, és a másikon kijön a már felmelegített meleg víz és megy pl. a kádhoz.

Általában cserélni szokták, de kellő ügyességgel be is lehet szilikonzsírral kenni. Feltéve persze, hogy elektromos értelemben működő képes, azaz kap vezérlést és hajlandó meg is húzni.

 

A Berettárol küldök egy képet, a szivattyú alatt van az a fekete cucc, az az átváltó szelep.

 

Röviden ennyit tudnék segíteni. 

Előzmény: Miskolci Zoltán Tóth (78051)