Gyerekkoromban Édesanyám gyakran főzött marhahús levest. Persze akkor a kényszervágásból lehetett marhahúshoz jutni. Az is mindig tehénhús volt, többnyire öreg fogatlan jószágé. Na abból a húsból csak levest lehetett főzni. Nálunk a vasárnap nem múlhatott el húsleves nélkül, amiben mindig volt velőscsont, ha marhából, vagy disznóból készült a leves. Apukám nagyon szerette a velőt, pirítós kenyérre kenve.
Sokszor ettünk tehéntőgyből készült pörköltet. Édesanyám nem szerette csinálni, mert felkockázáskor kivette a kés élét. Emlékszem, 2-3 kést használt "el" mire felaprította.
Gyakori étel volt még a vese-velő is nálunk. Azóta is szeretem, én is gyakran főztem.
Pénteken a böjt miatt mindig tészta volt a második fogás, vagy bukta. A buktát jobban szerettem, mert a tésztától fél óra múlva éhes voltam.
Szerdán mindig sztrapacska volt előtte valami könnyű leves.