banjani Creative Commons License 2015.03.14 0 0 78029

Sziasztok!

 

Házfelújítás közepette vagyok. Egy régi típusú parasztházról van szó, melynek hasznos alapterülete 67nm. Hamarosan víz és fűtés szerelés, alapszerelés következik. A csövek az aljzatban futnak majd. Természetesen nem én csinálom, hanem egy vállalkozó, de szeretném tudni, hogy mi az amire kimondottan oda kell figyelni, még betonozás előtt. Utána már drága mulatság lenne javítgatni... :( Az aljzat a következő képen néz majd ki. 10cm murva, 5cm szerelőbeton, vízszigetelés (bitumen), 5cm polisztirol, hőtükör fólia, vasháló, fűtéscsövek, 6-7cm simított beton, burkolat.

A tervezett fűtésrendszer :

  • Vegyes tüzelésű kazán
  • Puffer tartály
  • HMV tároló
  • padlófűtés
  • 5db radiátor

Szeretném, ha ez a rendszer a lehető legjobban működne. Padlófűtésről megoszló véleményeket hallottam. Valaki azt mondja, hogy a visszatérő vezetéket feltekerve is megoldható, így nincs külön kör, olcsóbb megoldás, viszont nem lehet külön működtetni. Más a külön padlófűtéskörre esküszik és az előző megoldást baromságnak tartja. 
A másik kérdés, hogy hogyan legyen feltekerve? "Csiga" alakban illetve a hullámos alakzatban (nem tudom hogy nevezik). Mit javasoltok?
Mik azok a dolgok, amiknek még a betonozás előtt meg kell valósulni, hogy a fenti fűtésrendszer megfelelően működjön?? Csak hogy tudjak szólni a szakinak, ha nem úgy csinálja ahogy kell. Kissé bizalmatlan vagyok, mert nem kevés pénzembe fog kerülni, és nem szeretném ha szart kapnék érte. 
Előre is köszönöm a válaszokat és a hozzászólásokat.

 

Jani