Mindenváró Ádám Creative Commons License 2015.03.13 0 0 13633

Isten tudja, én hét éve még lefényeztettem az autómat 200-ért egy szakival. Volt neki kamrája meg minden, szép is volt amikor elkészült, mégis hat tavaszi-nyári, garázsban töltött hónap múlva ott is rügyezett, ahol azelőtt nem. Elveszett apró kapcsolók, pöckök, az agyonkoszolt belső tér csak kisebb bosszúság volt...


Vissza is vittem, jött a szokásos "öreg autó, nem lehet csodát tenni" szöveg.
Egy helyen javítottak rajta nagy duzzogva, a többi úgy maradt.

Lehúzott a kocsi hat évet, jól szétrohadt közben, tavaly már magam csináltam.

Nem lett olyan szép mint a szaki munkája, hozzáértő szemmel nézve nyilván elég szar, de nekem megfelel.

Jó ideje nem érdekel már annyira hogy néz ki a kocsi, nem is nagyon mosom már mint régen.Már csak annyira érdekel,hogy ne legyen nagyon lyukas és műszakilag legyen jó, megbízható.
A költsége meg relatíve nem volt olyan sok és most, hogy elmúlt már majdnem egy év  -most már a szabad ég alatt - , azt kell mondjam jobban tart, mint a fizetett munka, eddig nem rügyezik sehol. (Persze lehet az is, hogy csak vastagabb a bevonat ... :-D ) A ráfordított időt persze nem szabad hozzászámolni, abból kell kiindulni hogy időm az van, pénzem meg nincs.

Azóta már az újabbik autóm egyik elemét is javítottam és fújtam egy koccanás után, azzal meg már kimondottan elégedett vagyok, szaki kezéből is átvenném panasz nélkül.


Szóval ne állíts magad elé túlzottan nagy elvárásokat, fogadd meg amiket itt tanácsolnak és csináld, szerintem menni fog, ha nem elsőre akkor másodikra.

Ami a műhely árakat illeti, be kell látni, hogy a vállalkozó mindig fut a pénze után. Igaz hogy én még egyetlen javító-szerelő kisiparostól sem kaptam soha számlát, ha véletlenül rákérdeztem, rögtön  "plusz áfa " lett az amúgy is magas ár, szóval megérik a pénzüket... de ettől függetlenül könnyen kiszámolható, hogy óránként mekkora mínuszt termel akkor is ha csak ül egy széken, hála a vállalkozásbarát magyar adórendszernek. Ha kiszámolod ezt a rezsióradíjat, majd megtapasztalod mennyi időbe telik egy adott munkát normálisan elvégezni és a kettőt összeszorzod, mindent megértesz. Magam is küzdök ezzel a saját munkámban.
Megette a fene az egészet.

 

Előzmény: Peti251 (13619)