Peter atyuska Creative Commons License 2015.03.12 0 0 62235

Az a gond, hogy a jelenlegi jogszabályi környezetben a villamos rendszer szolgáltató meg a kereskedő hárít minden felelősséget magáról azokban az esetekben amikor nem az ő tulajdona a vezeték. A szabályzók meg nem egyértelműen, hogy egy mérési ponton x teljesítmény lesz y helyett akkor kinek és mit kell számolni tervezni.

 

De gondolom, hogy mindenki szívesen fizetne egy teljesítmény bővítés esetén egy mérnöknek is néhány ezer forintot egy igazoló - ellenőrző számításért, a mérőhelyet kialakító szerelőn felül. Így marad a teljes fellelőség a reg szerelőn.

 

Mondtam egy szóval is hogy KK nyílokozatát valaha is műszakilag figyelembe vették, csak is kizárólag a hely meghatározásában volt annó szerepe, ezért is szűnt meg.

 

Igen statikus kell ahhoz, hogy egy fal gyengíthető (besüllyesztés), de ezt egy reg szerelőnek valahogy fel kell ismernie, mert nem fog főfalat szétcseszni ha az jelentősen megváltozik miatta. Most is van és volt e felismerésből származó menetem egy két ügyfélnél. Mert még az is bejátszott, hogy falra sem lehetett rakni a tűzvédelmi előírások miatt mivel nem lett volna meg a minimális keresztmetszet a folyosókon. Ezért még a katasztrófa védelem is belet fogva az ügybe, simán megírták nyísta tessék bevésni. statikus nem véshető. Ezért maradtak a régi helyükön a mérők. A költséget időt és KK meg a társasház idegeinek állapotát ne kérdezd :) Meg azt a sértődöttséget sem amit a hálózati kft nél az illetékes(ek) nekem vágtak.

Előzmény: t5359 (62234)