Gyuszimók Creative Commons License 2015.03.12 0 0 4384

Szia !

 

Megjött a válasz az OEP-től , beszúrok ide egy részletet :

 

"A felmondás a munkaviszonyt nem azonnali hatállyal, hanem felmondási idővel, a felmondási védelmekre vonatkozó szabályok alkalmazása mellett szünteti meg. Ilyen védelem, hogy a munkáltató felmondása esetén a felmondási idő legkorábban a betegség miatti keresőképtelenség – legfeljebb azonban a betegszabadság lejártát követő egy év – lejártát követő napon kezdődik. A munkáltató tehát a keresőképtelenség ideje alatt is közölheti Önnel a felmondást, a felmondási idő azonban csak a keresőképessé válásával kezdődhet meg.

 

Az azonnali hatályú felmondás a munkaviszonyt minden esetben azonnali hatállyal, felmondási idő nélkül, a felmondási védelmekre vonatkozó szabályok alkalmazása nélkül szünteti meg.

 

Amennyiben a munkaviszonya bármely okból kifolyólag megszűnik, úgy ezzel együtt valóban megszűnik a biztosítotti státusza is. Azonban az egészségügyi szolgáltatások igénybevételére a megszűnést követő 45 napig – ennél rövidebb időtartamú biztosítási jogviszony esetén a jogviszony naptári napjainak megfelelő ideig – továbbra is jogosult marad. Természetesen az egészségügyi szolgáltató ezen időtartam letelte után is köteles Önt ellátni, azonban a bejelentési- és járulékfizetési kötelezettség teljesítésének ellenőrzése céljából adatai az állami adóhatóságnak átadásra kerülnek, és havi 6.930 Ft összegnek megfelelő egészségügyi szolgáltatási járulék megfizetésére kötelezhetik. Egyébként amennyiben Önnek megszűnik a biztosítási jogviszonya, és egészségügyi szolgáltatásra semmilyen jogcímen nem lesz jogosult, 15 napon belül be kell jelentkeznie az adóhatósághoz ezen járulék fizetése alá."

 

Okosabbak lettünk ?

 

Előzmény: .ETNA. (4383)