Peti251 Creative Commons License 2015.03.11 0 0 13614

Kedves fórumozók. Próbálom magam megerőszakolni kevés eséllyel. rég kész a lakatolás, egy hete már futómű is van a kocsi alatt, gyakran azon kapom magam, hogy valami mással bíbelődök. Eljött a fényezéshez való előkészítés. Nem megy. Nem értek hozzá, rengeteg a kérdés, nincs kézügyességem a gitteléshez, hogy csiszoljam, ez miért, azt hogyan. Szakmáját gyakorló fényezőhöz három okból sem vinném: 1, iszonyú árakon dolgoznak(az én keresetemhez és az autó értékéhez képest) 2, az olcsó az igénytelen, vakol mint állat, tele gitthibával. 3, túl sokszor kaptam vissza drágán csinált autót, amin ezer hiba volt. 

 

Bocsássa meg nekem kérem mindenki aki fényez, nem akarok senki lelkébe gázolni, csak tanácstalan vagyok!

 

Legégetőbb problémám: rétegrend: alapozó, gitt, füller, fedőfesték(akril) alapozó megvolt, 2K epoxy. egy sor gitt, megvolt, de a csiszoláskor lekapta az alapozót is. ha minden ilyen helyet fújkálnék folyamatosan 2K alapozóval akkor soha sem lenne kész(műszak mellett itthon csinálom a garázsban)

 

sokan mondják, hogy rögtön a lemezre mehet a gitt. mások mást mondanak. Mi történik, ha a csupasz lemezre húzódik a második, harmadik stb gittréteg?