foxrudi Creative Commons License 2015.03.11 0 1 109770

Berendezéstől függetlenül?

 

 

   Az a törvényszerűség,hogy minden berendezés más.Mindegyik máshogyan dolgozik.Természetesen számít egyéb is,pl: a páracső hossza mellett az átmérője,aztán a sisak nagysága,átmérője, a pisztóriusz tányérok (ha van a berendezésen)hűtésének intenzitása.

 

  Sokan azt állítják,hogy a nagyon erőltetett deflegmációnál alkoholos lesz a termék,és aromában szegényebb.

  Az elválasztásánál viszont az,hogy figyeljünk,mert rögtön az előpárlat után jönnek a legjobb aromák.

  Az egylépcsős rendszer simább,illatosabb,a kisüsti mélyebb,lekvárosabb jellegű párlatot ad.

  Ami biztos,az is egy kérdés kinek melyik tetszik?

  Egy neutrálisabb,könnyedebb párlat,vagy egy karakteresebb ízvilágú főzet a befutó.

  Tehát minél nagyobb a deflegmáció,annál magasabb az alkoholfok,és fordítva.

  Lehetne még folytatni,de ezzel is csak az igazolódik be,hogy nem igazán van!:-)

Előzmény: Füredi1 (109766)