bi-02 Creative Commons License 2015.03.05 0 0 92858

Mint fogadatlan prókátor kifejtem a véleményemet az alant kerekedett vitát illetően. :)

 

Szerintem ahhoz, hogy valaki élesszemű és megszállott fanatikus legyen, nem alapfeltétel, hogy tevékenyen részt vegyen egy - jelen esetben busz - felújításában. Azt észre venni, hogy valami nem olyan, vagy nem úgy sikerült, illetve felhívni a figyelmet esetleg észre nem vett apró részletekre, számítógép mellől is lehet. Sokunknak van itt olyan megfigyelésekre alapozott, illetve kutakodásokból merített tudásbázisa, amely értékes lehet azoknak, akiknek megadatik az a siker, hogy egyet a közös kedvenceink közül újjá élesszenek.  Ennek tálalása már más kérdés, de meg lehet találni azt a hangot, amiből építő jellegű hozzászólás, vagy kritika alakul ki.

Szerencsés ember az, akiben a fent említett megszállottság a tevékeny alkotó munkában képes megnyilvánulni egy jármű felújításában. Nyilván engem is lehet kritizálni, mert - azáltal, hogy én sem újítottam fel buszt - véleményemmel az okoskodók táborába tartozom. 

Viszont a ...Te szedtél már szét?..újítottál már fel?..stb. kezdetű vagdalkozásokat egy érvek hiányában tett ideges kirohanásnak tartom.

 

Még egyszer mondom a kritika lehet építő, csak megfelelő stílusban kell elővezetni. Ha pedig szemmel láthatóan jogos, azt meg el kell tudni fogadni.