Pecabubus Creative Commons License 2015.03.03 0 2 109635

Részemről a megtiszteltetés. Chipsből a nagyja még jó, bár mondom én el szoktam szenesíteni az egyik oldalát mielőtt beszórom ázni. Hátránya hogy eléggé egysíkú vaníliásságot ad az italnak a kockához képest. Előnye hogy ezt viszont hamar átadja, és nem csersavasít, nehéz elrontani. A kocka hosszabb távú ízesítésre való de kóstolni kell mert a közepében óhatatlanul maradhat egy kevés csersav ami ha kioldódik nem biztos hogy jobb lesz tőle a pálinka.

Nem csak tölggyel érdemes amúgy kísérletezni, pirított-égetett meggypálca, körtepálca stb. azonos pálinkáknak (különösen elegáns ha azonos fáról való) adhat egyedi plusz ízt, de mindig szárítsuk előtte az adott fát legalább egy de inkább két évig szabad ég alatt hogy a keserűanyagok és fasavak eltávozhassanak belőle.

Előzmény: nebamun (109634)