Cirkusz01 Creative Commons License 2015.03.02 0 0 2036

Szia! Bizony elgondolkodtató amit írsz!A füstló adapter és a hozzá tartozó füstölő két önálló egység.Vagyis ha nem jó az adapter pár perc alatt meg kaphatja a bőr fújtatót, de ha a füstölő adja be a kulcsot akkor az adapter nem tart soká átrakni egy másik füstölőre.Nekem is tetszik ez a kék füstölő, lehet,hogy veszek is egyet, de ez amikor elromlik akkor kész vége. Sóval nehéz jó döntést hozni. Természetesen a méhesben van állandófüstölő is ,tartalék,na meg kalap,és egyéb szerszám.Mert a szezonban nálam sem a kert alatt vannak a méhek.

Van egy méhész kollégám ,ő a Karancs hegyen méhészkedik. Az ő mondása az,hogy mindenki abban kaptárban ,rendszerben kínlódik amibe akar. Szóval Úgy gondolom,ha egy rendszer túl sok munkával használható csak ,akkor az nekem nem kell.

Te tudod,de aki még nem tudja rólam,hogy  az én véleményem a kaptárakról annyi,hogy nincs jobb,csak más.

A méhészetben is számolni kell. Gazdaságossági számítást kell végezni. Azt a rendszert kell be állítani ami a legolcsóbban üzemeltethető.Ismerek több százcsaládos méhészt aki ezért képes volt rendszert,keret méretet is váltani.

Szóval nem kell az  NB fekvőkkel dolgozni senkinek,ha talál olyan technológiát keret méretet ami a méz elvétel tekintettében sokkal gyorsabb.

Az át állás egy év alatt meg oldható. Ebből a konkrét munka olyan 1-2,de ez nem leány álom.

A rendszerek át állásáról a bibliánkban is esik szó.

 Üdv

Előzmény: Kempingez (2035)