berben Creative Commons License 2015.03.02 0 0 21769

"

Abban benne van az acél, az itthon gyártottban meg nincs? Gondolom halom számra rendelted és vagdostad szét az ablakokat, és ez után tetted ezt a kijelentést?!

 

Én nem azt mondtam, hogy az itthon gyártottban nincs benne az acélmerevítés. Ha nem, hogy az itthon gyártott Gelan ablakban, egyébként Marshall gyártmány, fele olyan vastag acél sincs, mint az Igloban.

Konkrétan 2 db elrepedt tokos gelan ablakot vágtam szét, mivel már nem lehetett használni. És kb. 4-5 Iglo ablakot, mert garanciális volt. Szállításnál ugyan is a színes ablak egy 2 mm-es helyen meg volt karcolva, illetve volt repedt tok is.

A garanciát 2 hét alatt lehet érvényesíteni. Minden gond nélkül.

Egyébként súlyra is érzeni, nem kell hozzá szétvágni.

Mi lesz 5 év múlva? Nekem 8 éve van bent Iglo ablak. Semmi gond nincs vele. És még mindig a piacon vannak, nem tűntek el.

Ha egy normális ablakos megy ablakot szerelni, szerintem mielőtt kibontja a régi nyílászárót, megnézi a beépítendő ablakot, és még egyszer rá mér. Mert ugye bár mi előfordulhat. Nem esik neki "mint borjú az anyjának." És ha véletlenül hiba van, akkor a megrendelő inkább vár még 2 hetet, mint ott álljon kibontott nyílással, ablak nélkül. Főleg, hogy máshol a gyártási idő 6-8 hét. Sőt egy győri cégnél, nem akarom a nevét leírni /kömmerling ablak gyártó/, a májusban rendelt ablak, októberben érkezik, hiányosan, ráadásul.

 

Természetesen mindenkinek szíve joga, és persze pénztárcája, hogy olyan ablakot vegyen amilyet akar. Csak egy kicsit dühítő, hogy mindig a lengyel ablak van pellengéren. A román és a török ablak sokkal olcsóbb, abban tényleg nincs acélmerevítés, már amit én láttam, és még sem foglalkozik vele a kutya sem. Pedig attól kéne csak igazán megóvni a vásárlókat.