Missa1 Creative Commons License 2015.03.01 0 3 33123

Szia!

Ha modellautó gyűjtésre adod a fejed (úgy legyen!), én azt ajánlom először saját magadnak határozd meg a gyűjtési irányvonaladat. Döntsd el mit akarsz gyűjteni, speciálisan egy márka típusait, vagy valami kategóriába sorolható autókat (csak F1, csak rally, csak pályaversenygép, stb.), vagy válogatás nélkül mindent.

Ezek után érdemes a gyártók termékei után kutakodni.

Ahogy előttem is említették, pl. USA autókban erős a GMP, H61, Autorworld (ex ERTL-Authentics), vagy van jó pár kis manufaktúra is ami ritkaságokat gyárt, kiváló minőségben.

Nem igazán lehet kategorizálni, hogy melyik gyártó, mire specializálta magát. Például GMP nagyon jó az USA gépekben és a Ferrarikban is. De nekik sem mindegyik termékük az a kifejezett "überalles, húúú, ennél jobbat senki nem csinál". Az Exoto is hitetlenül szép modelleket gyárt, szintén hihetetlen áron. Amcsikat is, de Ferrarikat is. Ez utóbbiban érdekesek. Mivel nincs hivatalosan engedélyük a Ferraritól (licenc-ük), a Ferrari modelljeiket Exoto Tipo néven forgalmazzák. CMC zömében a német autógyártás klasszikusaival vált ismerté, mint például a Mercedes, Horch, vagy az olasz legendákkal (Ferrari, Maserati, Alfa). De repertoárjukba tartoznak a legendás Bugattik (a '30-as évekből. A Veyron nincs a terméklistán, Az egy határozottan extrém, hiper-szuper sportkocsi, de még nem egy klasszikus legenda :-), majd egyszer az lesz), újabban Aston Martin vonalon is erősek.

AutoArt, japán gyökerei miatt a japán autókban erős, de szerintem Lamboghini-kben is nagyon erős. Viszonylag széles a terméklistájuk.

Ha komolyan érdekel a téma, kezdj el modelles fórumokon érdeklődni. Tudnám ajánlani az SG autómodelles fórumát: http://sg.hu/forum/tema/984928709

Vagy szintén ajánlanám ezt is: http://blog.hdf.hu/ , a "Modellautókról" menü, "Gyártók" almenüjében próbáltuk összeszedegetni az egyes gyártók jellemzőit. De itt a fórum oldalt is érdemes nézegetni, van sok hasznos infó. Egész pontosan itt: http://www.hdf.hu

Remélem nem sértettem a linkekkel a moderálási elveket. Ezek nem kifejezetten kereskedői oldalak, fórumok, céljuk az ismeretszerzés, tapasztalatcsere.

Előzmény: Veget87 (33102)