.ETNA. Creative Commons License 2015.02.28 0 0 4375

:-) Igazán nincs mit, nekem nem fáradtság, plusz még nagyon gyorsan is gépelek:-)

Tehát összefoglalva:

1./ táppénzen egy évig tarthat max. a háziorvos, fontos, hogy minden szakorvosi kontrollra elmenj ezen időszak alatt, plusz a háziorvosnál lévő felülvizsgálatra is (nem hallottam arról, hogy ebben lenne változás)

2./ a táppénz már nem véd a felmondástól, tehát bármikor - a táppénzed ideje alatt - dönthet úgy a főnököd, hogy elbocsát, ha ez megtörténik, a felmondás napjával megszűnik a táppénz (már nincs a passzív táppénzre vonatkozó 45 napos szabály és nincs olyan, hogy táppénz alatt felmondanak, de Te továbbra is táppénzen maradhatsz és majd csak akkor lép életbe a felmondás, ha visszamentél)

 

Magyarán az a jó, ha szép csendben sunnyogsz (most nem a céggel és az ő bevételükkel, kiadásukkal, hanem kivételesen, "önző" módon csak saját magaddal törődj) ... amíg a főnököd nem tudja, hogy felmondhat a táppénz alatt, valószínűleg ezt nem teszi meg ... ha pedig felmond, akkor már úgy is mindegy, mert csak a felmondási idő és utána a 90 napos munkanélküli marad, s ez alatt intézd a leszázalékolást (ha a betegséged, állapotod indokolja).

 

Sajnos nem mondhatjuk, hogy szociálisan érzékeny kormányunk lenne ...

Előzmény: Gyuszimók (4369)