.ETNA. Creative Commons License 2015.02.28 0 0 4368

Reumatoid arthritisem van 2006. augusztusában volt ízületi-gyulladásos tünetek, szeptemberben az első vérvétel, majd kb. novemberben diagnózis, miután a vérből kimutatható antitest+vérsüllyedés+reuma faktor érték igazolta, méghozzá egyértelműen. Ezt a röntgen csak alátámasztotta.

 

Az autoimmun betegségek sajnos nem gyógyíthatóak, de a különböző kezelésekkel remisszióban tarthatóak. Evicke szerint - miután neki bejött - a paleóval gyógyítható, másoknak pedig nem jött be a paleó ... legalábbis nem gyógyultak meg. Ezt a vitát vele már párszor lejátszottuk, ebbe inkább nem mennék bele újra:-) Meggyőződésem, hogy mivel a tudomány mai állása szerint, az immunrendszer működési mechanizmusába az orvosok csak egyféleképpen tudnak beavatkozni (ti. teljesen leállítják, kikapcsolják, pl. szervátültetésnél stb.), de a működés során keletkező "gajdulást" nem képesek "megjavítani", nem tudják az immunrendszert rábírni arra, hogy újra helyesen működjön (pl. ne ismerje fel idegenként a test bizonyos sejtjeit .. pl. az ízületi belhártya sejtjeit stb., vagy ne termeljen a normálisnál több TNF-alfa fehérjét, ami pl. az RA-s betegeknél az ízületi gyulladást okozza stb.), ezért az autoimmun betegség a gyógyíthatatlan kategóriába tartozik. Persze a szervezet képes az öngyógyításra, ezért hiszek az agykontrollban, a meditációban, az agy hatalmában, vannak is ilyen gyógyulások, mert az emberi test, az immunrendszer, az agy, csodálatos "találmány" :-)

 

Persze, azok a torna gyarkolatok mindenképpen jók, hiszen szakember (és nem egy fitness-terem edzője stb.) állította össze.

 

Szerintem mindenképpen menj be a lakóhelyed szerinti OEP irodába esetleg írj nekik e-mailt (lent beszúrtam az e-mail címüket) és kérdezd meg mi a menete, milyen papírok kellenek hozzá stb.

Előzmény: Gyuszimók (4366)