oys... Creative Commons License 2015.02.27 0 0 157544

Egyébként én a legnagyobb gondnak azt látom a BEXEI órák kapcsán, hogy inkább műalkotás, mint használati tárgy módon tekintünk rá.

 

Szerintem épp fordítva kellene lennie! Egy kézihúzós, rendkívül míves óra azért készül, hogy jelesebb pillanatokban a gazdája a csuklójára csatolja és ünnepekkor azt hordva, azokat a megélt pillanatokat, amikoris rá kell néznie az órájára, nos akkor egy-egy kisebbfajta alkalmi gyönyörrel eltöltő pillanatokat okozhasson.

Tehát hordani kellene és örülni neki!

 

És ez csak úgy valósulna meg, ha nem vitrinbe veszi a vásárlóközönsége, hanem érdemi célokra.

 

Van is egy eretnek gondolatom - de egyáltalán nem kívánnék Becsei Áron ügymenetébe belepofázni:

Érdekes dolog lehetne, ha már az országunk első emberei önmaguktól nem ismerik el hazánk AHCI-tagjának kiválóságát, nos akkor - ha a hegy nem megy Mohamedhez, akkor a Mohamed megy a hegyhez alapon - borzasztóan nemes gesztus lenne minden újonnan megválasztott Köztársasági Elnöknek ünnepélyes keretek között felajánlani és átadni egy BEXEI alapkaliberrel szerelt névreszóló órát, mondván, hogy a külvilág előtt ezzel is Magyarország különleges kézműves remekei képviselhetőek bármely más nemzet első emberei előtt.

 

Lehet, hogy hülyeség mindez, de nem túl nagy kockáztatás lenne egy ilyen bevállalás, elvégre nem sűrűn váltogatják egymást Elnökeink. Ugyanakkor előbb-utóbb valamelyik tényleg ráérezhetne arra, hogy kiváltságosabb körökben is felvegye, márpedig az már valóban azt sugallná, hogy hordható darabokról van szó! (És, nem utolsó sorban, a legmagasabb körökben nyújtaná a referencia lehetőségét egy-egy ilyen felajánlás.)

Előzmény: nickback38 (157462)