KAnita1981 Creative Commons License 2015.02.26 0 0 7652

Sziasztok! Szeretnék egy kis infoval szolgálni nektek, hátha hasznos lesz valakinek...

 

Mi 2014.ben a Barcino tours szervezésében mentünk Sartira, a Vila Maria-ban volt szállásunk(két Maria található Sartin,mi az emlitett iroda "Maria-jában voltunk:) ). Studio, mondjuk kényelmes szoba, pici, de felújitott fürdő, pici konyharész. Konyha felszerelése pont annyi amennyi kell 4 személyre és ami fontos, hogy tiszta és nem lestrapált(poharak, tányérok). Ezt azért irtam ide, mert együtt mentünk egy másik családdal, akik ugyszintén 4-en mentek és mindenből csak 3 volt. 3szék, 3evöeszköz, 3garnitura tányér, stb. Ők a Simos-ban voltak. A terasz remek volt, reggel 11ig sütött a teraszra a nap(nem az út felől volt a szoba, hanem a templomra nézett).Kényelmesen elfértünk kint négyen.

 

Ami egy nagy negativum, az a parkolás. Nagyon ritkán találtunk a házhoz közel parkolót, úgyhogy mindig cimbáltuk a strand motyot jó pár métert a szállásig. A városi nyüzsgés, központ kezdete 150 lépésre van(megszámoltam :) ), a strand kb. még plusz ugyanennyire. Sartin nincs semmi semmihez messze, mert kis tömzsi falucska. Minden egy helyen. Esetleg az új rész esik egy kicsit távol a központtól, de ott is már vannak a környéken boltok, pékségek. A szálláson, lehet az elhelyezkedés miatt, nem volt elviselhetetlenül meleg. Volt a terasz ajtón háló, tehát este nyitva lehetett hagyni. Az új részen, a sétány végén a strand nagyon gyerekbarát, nincsenek hullámok és nagyon lassan mélyül a tenger. Fenomenális a picinyek rohangálására és a felnőttek lubickolására. Mi minden reggel oda sétáltunk, majd haza ebédelni, kicsit lazulni és délután 4 óra körül, amikor már a nap nem pörkölt, akkor autoba ültünk és minden nap másik stranra látogattunk el. Hála Istennek lehet válogatni, mert a környéken 80 strand várja a látogatókat. :) ott voltunk 7-8 ig, majd haza, vacsora, séta, fagyi, palacsinta, gyros... amikor éppen amit megkivántunk. Mindannyiunk számára óriási élmény volt, az idén is visszamegyünk, de öten. Kinéztem az Ilias-t vagy az Apostolos-t, mert itt van még 5 ágyas apartman szabad, ami aránylag jó helyen is van. 698 euro és nincs dináros rész.

 

Rettentően gyerek barát Sarti, én egy negativ szavat nem tudok ellene mondani, mindenkinek csak ajánlani tudom(természetesen kinek mi az igénye). A szállásokról meg hát annyit, hogy mindenki amit fizet azt kap. Mi fizettünk tavaj 385 eurot+10000 dináros részt, mi azt is kaptuk. Mindenből picit. :) Nagyon sok, hangulatos taverna található. Kellemes, romantikus fényekkel, kényelmes fotelekkel.. Persze vannak dáridós helyek, víg kedélyű, görög mentalitású emberekkel. Mindennek megvan a maga "fílingje". :)

 

Az árak mondjuk úgy, hogy elfogadhatóak, ahhoz képest, hogy Horvátországban is ilyen árak vannak vagy még magasabbak. 1 euro 1 gombóc fagyi, 1.5 euro 1 óriási palacsinta, feltétekkel, 2.5-3 euro a gyros Ovelyx nél. Vizet nem érdemes vinni, mert a 6x1,5 literes sima viz 1,5 euro volt. Drágák a pékárúk. Egy sajtos stangli 1euro(sajnos nagyon szerettem :) ). Drága még a tej. Már nem emlékszem, hogy 1 vagy 1,5 literes volt és 1,8 euroba került. Majdnem kaptam egy infarktot. Barack ára 1-1,5 eu. A 0,5 literes, sör 0,8 eu, de számomra ihatatlan volt, a fiúk viszon jó ízűen iszogatták. Kinek hogy. Az óriási csomagolású chips 1,5 eu, az a 200 valahány grammos.Nagyon sok kinai ruhas, motyos bolt van, de vannak szép, kis szuvenires üzletek is. A hajfonat, vagy csavar vagy nem tudom hogy hivjak 5-10 eu, a haj hosszától függött. A napernyő 5 eu volt, amit vettünk is, mert nagy haszna van. A parton véd a naptol, otthon meg a teraszon, reggelizés közben hűvöst ad. Akinek van otthon az okvetlenül vigye. 

 

Hát "röviden" ennyi, más nem jut eszembe... :) ha valakinek kérdése van, kérdezzen bátran. Üdv néktek és élvezetes nyaralást Sartin! :)