kanizsella Creative Commons License 2015.02.21 -1 0 59183

Köszönet a linkért. Érdekes film. Mádi Szabó Gábor fiatalon. Snittek régi vasúti járművekről. Balesetvédelmi szempontból rettentően sok információt ugyan nem hordoz a kissé butácska történet. Az világos, hogy egy postai oktató-nevelő film a maga szemszögéből értékelte a balesetet.

De több vasutas tárgyú ága is van a mesének.

A vonatok átmenesztésekor a téren tartózkodó forgalmi szolgálattevőt nem zavarta az űrszelvénybe lógó postai kocsi? Nem sikerült neki figyelmeztetni a közeledő tehervonatról a postásokat?

A tehervonat mozdonyvezetőjének nem sikerült „Figyelj” jelzés adnia? Persze, a fűtő épp rátüzelt. Az elütés után sem álltak meg?

Mára már az is feledésbe megy, hogy a vasutasok és a postások rendszeresen „szivatták” egymást. Hasonlóan, mint ahogy a különböző vasúi szolgálati ágak emberei között is szokásban volt.

A mozdonnyal az utasokkal elfoglalt kocsikra való kíméletlen rájárás is gyakori volt. Arra emlékszem, hogy mindig érezni lehetett a kocsikban a mozdony „érkezését”. Rosszabb esetekben a csomagtartókból is potyogtak a cuccok.

Ugye Piliscsabán forgatták a filmet?

Filmes hibák:

Egyvágányú pályán nem jellemző az, hogy két vonat megállás nélkül keresztezzen egy kisebb állomáson. A „mozdonycserekor” ugyanaz a mozdony jött-ment.

Előzmény: krikori (59182)