manta-z Creative Commons License 2015.02.19 0 0 140372

Ezt a motort nem ismerem, de általában a turbósnak erősebb (lemezes) szokott lenni a hengerfejtömítése ezt néha vastagabbra is csinálják ettől lesz kisebb a sűrítési viszony, illetve gyártótól függően lehet más az előkamra. A dugattyúk és gyűrűk is mások szoktak lenni, erősebb vastagabb a dugó teteje, nagyobb távolságra és vastagabb gyűrűk vannak rajta.  Főtengely hajtókar lehet ugyanaz, továbbá szokott lenni dugattyú olajhűtő spricni, viszont ehhez és a turbóhoz nagyobb hozamú olajpumpát szoktak rakni, főleg az olajspricnik miatt.  Amúgy régebben turbóztam be szívódezsőt full gyári szívómotornál a 0,4-0,5 bar turbónyomás volt a maximum amit hosszabb távon elviselt így is előfodult, hogy 30 ezrenként elfújta a szívő hf tömítést. Az adagolóról meg annyit, hogy épített adagolót nagyon kevesen tudnak jót csinálni kb. egy ember van: krézi dízel, de ő már kiszállt ebből.  

Lucasnak a MÉH telepen a helye. Az adott adagaolóhoz csak a saját csúcsát használd mindig, vagy padon össze kell lőni a csúccsal az adagolót, de erre a legtöbb adagolós csak pingvinezik. (Mert a legtöbb csak ahhoz ért, hogy kiolvassa a gyári értékeket a katalógusból aztán azokat beállítsa, mondjuk ez sokszor teljesen elégséges)

Amúgy az én motoromon 0 ékes tömítés volt rátettem egy 3 ékeset így beállt a turbós sűrítési viszony ezzel tudsz operálni. Amennyiben nem csökkented és nagyobbakat töltesz rá repedni fog a fej. Intercooler kötelező. Ha valóban van egy jó adagolód 0,1 báronként 10% teljesítménynövekedésre számíthatsz. A szívódezső tengelye nagyobbat szokott nyitni mint a turbósé általában, tehát a turbóhoz a szívódízel tengely a tuning. Turbós üzemhez mindenképpen LDA-s adagoló kell. Ezek az ECO dieselek LDA nélküli adagoló turbóval kizárólag környezetvédelmi okokból terjedtek el, mert több nyál nem nagyon volt, viszont a turbó miatt nagyobb légfelesleggel tudott működni a motor(hozott vagy 5% lovat jó esetben), viszont ezzel még megugrották a következő időközben szigorodott környezetvédelmi normákat kb nulla fejlesztéssel. 

Előzmény: gesszti (140366)