julie_ Creative Commons License 2015.02.18 0 0 243

Szia!

 

Nagyon drukkolok, s remélem, már túl vagy a nehéz és már csak a jó hírt hozó kontroll vizsgálatokra jársz.

 

Magam is túl vagyok már egy daganatos megbetegedésen és több fajta orvosi kezelésen, mely mellékhatásaként a meddőség elkerülhetetlen volt. Én sem hallottam korábban a petefészek szövet fagyasztásról, de egy folyosói pletyka miatt azonban mégis sikerült kijárni az utat.

 

A fagyasztás (Szent István Kórház - altatás és endoszkópos műtét) megoldható volt, viszont akkoriban senki nem foglalkozott még visszaültetésről, amivel a hormonháztartás helyre állítása lehet a cél, de akár spontán/asszisztált terhesség vagy akár IVM /In Vitro Maturation/-re, azaz laboratóriumi petesejt érlelésre és megtermékenyítésre (saját fordítás) is felhasználható lenne.

 

Már 7 éve tünetmentes vagyok és két éve kérdeztem először rá, hogy miként változott a törvényi háttér, van-e olyan szakorvos, aki a fentiek közül bármelyik eljárással foglalkozik-e már, de akkor még nem tudtak ilyenről. Ma is leginkább Belgiumról, illetve Franciaországról mondják, hogy ott végeznek már ilyen eljárásokat, de már cseh klinika kínálatában is láttam.

 

Meg tudnád mondani, hogy melyik intézményben van ez a kísérleti eljárás és a specialist, mert mégis könnyebb lenne itthon megpróbálni, mint külföldön.

 

Nagyon köszönöm!

 

Előzmény: petrus81 (236)