Poppy77 Creative Commons License 2015.02.16 -2 0 4727

Azzal én nem foglalkozom, hogy ki mit mond Paraliára. Tele az internet pro és kontra érvekkel,véleményekkel, szerintem aki mellette dönt az ennek tudatában teszi. Majd ha hazajöttünk elmondom a véleményem:) Én már 2x voltam Görögországban. 1x Pefkohoriban (Chalkidiki félsziget) és 1x Nea Vrasnában, Aspravolta környéke. Teljesen egyértelmű, hogy aki szép partot akar látni, kristálytiszta vizet annak Aspravolta és környéke jobb választás pl. Tele van kék zászlós stranddal. De kb ennyi. Én megmondom őszintén 3 nap után unatkoztam (mondjuk akkor busszal voltunk nem autóval). Aki imád egy hétig a parton ülni és nézelődni, napozni, fürödni annak az a part jobb. Voltunk Thassoson is és minket nem nyűgözött le. Nem rossz persze, de megintcsak annak aki csak pihenni megy. A víz szebb volt a szárazföldnél. Én nem szeretnék egy szigeten lenni egész héten, mert a komp út bárki bármit mond is azért sokáig tart, nem annak való aki kirándulásokat tervez.

Pefkohori is jó volt, de pl tele volt medúzával a víz éppen. Fakultatív programok a hajózáson kívül onnan is nehézkesek. Voltam Athénban is, arra a környékre nagyon szívesen mennék, a leg-leg az Tolo lenne, de sajnos ekkora útra most nem vállakozhatunk.

Én most kifejezetten Paralia környékét néztem csak, mert szeretném a gyerekeimnek megmutatni a Meteorákat, az Olümposzt és majd még meglátjuk mi fér bele. Paralia környéke tökéletes kiindulópont. Persze azon a környéken is van nyugisabb város, Nei Porin gondolkoztunk még, de mi is sokan megyünk, nem is olyan könnyű szállást találni, hogy mindenki igénye kb teljesüljön és árban is jó legyen. A nagyobb gyerekek kifejezetten várják a nyüzsit is, nagyon tetszik nekik hogy a szállodából kilépve ott lesz a "bazár". Tavaly Horvátországban voltunk, a közvetlen part ott is nagyon zsúfolt volt, eljártunk fürödni 15 perc autóútra. A szállásunktól a "nyüzsi" kb 10 perc gyaloglásra volt és minden este ki kellett sétálni.

Aztán lehet ha hazajövünk én is azt mondom hogy ennyi elég volt belőle, még nem tudom:) Bár 2x úgysem megyek ugyanoda.

Előzmény: HENZA103 (4694)