Pitecus Creative Commons License 2015.02.15 0 0 4713

Mivel eléggé jól ismersz, mint utazót, tudod, hogy ritkán 4-en, de inkább 5-6 an utazunk. A gyerekeim már lassan mind nagykorúak, ezért nekem egy családi nyaralás baromira drága. A Costa Bravan talán nem kellene lovagolnunk, mert a Malév leállás(február 3) miatti kormányigéret (elsők között kártalanítjuk kezdetű mondatocska) eredménye, hogy (pénzünkhöz csak június közepén jutottunk és) Alanya-ról lecsúsztunk és már last minute-ban tudtunk Costa Brava-ra foglalni.

 

Görögbe meg kocsival 14 óra út felett autózni meg mélyvénás trombózisos halál. Sokat vezettem, sokszor nagy távolságokra (800 km felett), mindennek van 1 határa. Becsülöm pár olvtársat, aki 18-28 órákat képes lenyomni autóval. Bocsi, nem nagyzolás, akkor inkább a repülővel megyek.

A tengerpart hínáros Paralián? Délelőtt nem láttam, délután a fürdőzők felverik. Persze, természetes, mert homokos a föveny. Nem mellékesen inkább tengeri fűnek mondanám, nem hínárnak, de nem vagyok biológus. Aki homokos strandra vágyik, annak ezekkel számolnia kell, hisz az élővilág próbálja mindazt visszahódítani, amit elvettünk tőle. Köves tengerparton ilyen nincs. Ott max. Tengeri sünbe lépsz, ami kicsit érezhető. :-)

 

On.

De én azt mondom, hogy mindenkinek az ízlése, hova megy, hogy érzi ott magát. Én idáig az összes helyen jól tudtam magamat érezni, megláttam annak a helynek a szépségét és az orosz kulturálatlan vendégeket leszámítva (mindenhol ott vannak. :-( ) minden hely a szívembe lopta magát. Imádok kultúrákat megismerni.

 

Tényleg nem akarok offolni, de akinek csak arra telik h Paraliára menjen  - jó magyar szokás szerint - ne rontsuk már el a kedvét ideje korán. Mert nem biztos, h ugyanúgy útálni fogja a tengeri füvet, a tömeget, a horrort. minden infó SZUBJEKTÍV és a tag véleményét tükrözi. Amit még biztosra veszek, hogy aki erőteljes negatív véleménnyel van egy-egy üdülőhely iránt, az is élt meg jó dolgokat. Persze ez fordítva is igaz, mint már én is írtam az orosz kultúrát és a melegvíz hőfokingadozását a napkollektoros rendszerek miatt.

 

 

 

Előzmény: geodo1 (4712)