Törölt nick Creative Commons License 2015.02.13 0 0 128552

Eddig ez az apartmanunk volt a legközelebb a központhoz és a strandhoz, amik ennél közelebb vannak azok többnyire már zsúfolt környéken vannak nagyon.

 Ha ennyire érdekel megmutatom, ez volt a másik szoba, ehhez is tartozott egy kisebb erkély:

 

Strand:

Nehéz megtippelni, kb 250-300 méter, lefelé, a kis hangulatos kőlépcsőkön, levágva az autós utcák kanyarulatait. Aztán persze ugyanez visszafelé strand után már picit nehezebb, akkor már felfelé. 

6-7 perc volt maximum, volt hogy valamit fent hagytunk, és visszaszaladtam érte.

 

Én javaslom egyébként a fizetős strandot, tiszta, rendezett, minden reggelre elgereblyézik, rendbe teszik, nekünk annyit mindig megért amennyibe került. (10-12 kuna) 

A nem fizetős sokkal kövesebb, plusz nagyobb a hering-feeling. 

 

   

 

1. nagyjából félúton a strand felé, a fák közt már látszik a víz

2.-3. az erkély és a kilátás róla a tenger felé, nincs messze...

 

Bolt:

Attól függ melyik. Alattunk kb 200 méterre volt egy, de az drágább volt, a strand mellett vannak pékségek (kettőre emlékszem), ABC is van egy, plusz egy kis étterem, ahol a "kopasz" a főnök, (mi csak így hívtuk...) aki 5 év után is megismert minket mint régi jó vendégek, sőt megkérdezte hogy hol van a fiam (aki nem jött velünk, 19 éves már, más dolga volt) szóval emlékezett ránk! Szimpatikus fazon, a kaják pedig jók, átlagos áron.

Konoba "Dispet" a neve, van mellette két kisebb bazár is.

 

Igazi bevásárlós bolt a piacnál van (kb egy km) és a város Rijeka felőli oldalán, ezek a nagyobbak, inkább autóval kell menni.

Kisebb boltok vannak közelebb is, ugyebár mint mondtam a strand mellett a pékségnél is van egy kis ABC, de minél közelebb van egy bolt a parthoz annál drágább.

 

A strand jó időben, és rosszabb időben (itt jobban látszik hogy milyen az alja)

 

 

 

A város, a sétáló, vagyis a központ (ahogyan tetszik) kb 5-7 perc gyaloglásra volt, de ha simán csak lementünk a strand felé már akkor is gyakorlatilag a központ "szélén" találtuk magunkat, a fizetős strand területe este a sétány részévé válik, bárral, fagyissal, játszótérrel együtt.

 

 

Előzmény: monkat (128548)